Η εξομολόγηση του Μάικ Τζέιμς: «Θα “σκότωνα” τον Σπανούλη στο 1vs1 – Στην Μπασκόνια ήμουν αφελής, στον Παναθηναϊκό… » (vid)

Μάικ Τζέιμς

Η εξομολόγηση του Μάικ Τζέιμς: «Θα “σκότωνα” τον Σπανούλη στο 1vs1 – Στην Μπασκόνια ήμουν αφελής, στον Παναθηναϊκό… » (vid)

Χρήστος Τσάλτας 14:00 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:03 - 10.03.2024

Ο Μάικ Τζέιμς είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague και αποκαλύφθηκε σε μια διαφορετική... εξομολόγηση γεμάτη ατάκες για τις ομάδες που αγωνίστηκε, τις συμβουλές που έλαβε, αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Μάικ Τζέιμς σκαρφάλωσε σε μια ξεχωριστή κορυφή. Από το βράδυ της Πέμπτης έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague, προσπερνώντας τον Βασίλη Σπανούλη. Έτσι, έδωσε την ευκαιρία στη διοργανώτρια αρχή για μια διαφορετική ανάκριση, γεμάτη ενδιαφέρουσες απαντήσεις, στην οποία ο χαρισματικός σκόρερ έδειξε τη νοοτροπία του, για ακόμα μια φορά.

Αρχικά, του ζητήθηκε να περιγράψει τον εαυτό του σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκε στην διοργάνωση, λέγοντας ότι «στην Μπασκόνια ήμουν αφελής, στον Παναθηναϊκό πεινασμένος, στην Αρμάνι Μιλάνο είχα τα μυαλά πάνω από το κεφάλι μου, στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανανεωμένος και στην Μονακό έτοιμος».

Σε ερώτηση για τους παίκτες που άλλαξαν την καριέρα του, ο ηγέτης της Μονακό αρχικά αναρωτήθηκε «μπορεί να είναι μεγάλη λίστα;», για να προσθέσει στη συνέχεια «Προσπάθησα να πάρω πτυχές από πολλούς ανθρώπους. Για παράδειγμα, όταν πρωτοήρθα στην Ευρώπη μου άρεσε πραγματικά ο Σέρχιο Γιουλ, ο Νάντο Ντε Κολό, ο Τεόντοσιτς, ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο Ταϊρίς Ράις, ο Μάλκολμ Ντιλέινι. Ωριμάζοντας στη λίγκα προφανώς ο Σπανούλης ήταν σπουδαίος να τον βλέπεις. Ο Διαμαντίδης ήταν εκπληκτικός. Διαφορετικές πτυχές από διαφορετικούς παίκτες ήταν κάτι που ήθελα να βλέπω και προσπαθούσα να βάλω στο παιχνίδι μου».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην καλύτερη συμβουλή που έχει λάβει, λέγοντας «βασικά όλοι μου έχουν δώσει καλές συμβουλές. Έχω ρωτήσει πολλούς και έχω λάβει πολύ καλές απαντήσεις από παίκτες όπως ο Ράις, ο Ντιλέινι και ο Σπανούλης. Κάποιοι άλλοι έδωσαν... εντάξει απαντήσεις. Τώρα προσπαθώ να δίνω εξαιρετικές απαντήσεις όταν με ρωτάνε».

Όσο για το τέλος, ρωτήθηκε για τον νικητή σε μονό απέναντι στον Βασίλη Σπανούλη. «Πιθανότατα θα τον... σκότωνα, όχι επειδή είναι κακός, αλλά επειδή είμαι πιο πολύ παίκτης ένας εναντίον ενός και εκείνος υποκινεί πικ εν ρολ. Όταν αλλάζει. βρίσκει ελεύθερο πεδίο να κάνει τα σουτ. Το ένας εναντίον ενός είναι περισσότερο το στοιχείο μου. Δεν είναι ο παίκτης που διαλέγει αντίπαλο και λέει θα παίξω ένας εναντίον ενός. Αυτό είναι πιο πολύ το δικό μου στοιχείο».

Δείτε όσα είπε ο Μάικ Τζέιμς με αφορμή την αναρρίχησή του στην κορυφή της λίστας των σκόρερ στην ιστορία της Euroleague.