Μαντζούκας, το μεγαλύτερο κεφάλαιο του Παναθηναϊκού - Η στιγμή στο ΣΕΦ που το επιβεβαίωσε

Λευτέρης Μαντζούκας

i

© Intime

Μαντζούκας, το μεγαλύτερο κεφάλαιο του Παναθηναϊκού - Η στιγμή στο ΣΕΦ που το επιβεβαίωσε

Ηλίας Λαλιώτης 23:55 - 01.04.2023

Ο Λευτέρης Μαντζούκας αποκτά τον ρόλο που του αξίζει και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έδειξε γιατί ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να επενδύσει πάνω του για το μέλλον.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ολυμπιακό για 13ο σερί ντέρμπι. Ηττήθηκε για την 32η αγωνιστική της Euroleague στο ΣΕΦ με 81-73 σε ένα παιχνίδι γοήτρου για τους «πράσινους».

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη εμφανίστηκε ανταγωνιστική, στέλνοντας ένα θετικό μήνυμα ενόψει των τελικών της Basket League, στους οποίους αναμένεται εκτός απροόπτου να διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους οι «αιώνιοι».

Το σημαντικότερο κέρδος του Παναθηναϊκού, ωστόσο, στο ΣΕΦ ήταν άλλο. Η παρουσία του Λευτέρη Μαντζούκα. Ο Έλληνας φόργουορντ δείχνει τον τελευταίο ένα μήνα στο παρκέ αυτό που οι περισσότεροι περίμεναν, αλλά δεν έβλεπαν το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας της απόφασης του Ντέγιαν Ράντονιτς να μη του δίνει χρόνο συμμετοχής.

Η αντικατάσταση του Μαυροβούνιου από τον Χρήστο Σερέλη, όμως, άλλαξε τα δεδομένα. Ο γεννημένος μόλις το 2003 παίκτης των «πράσινων» αποκτά ρόλο και χρόνο στο rotation της ομάδας και αποδεικνύει πως τον αξίζει και με το παραπάνω.

Η στιγμή, όμως, που ο Λευτέρης Μαντζούκας έδειξε γιατί αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ήταν κατά τη διάρκεια του μεγάλου ντέρμπι στο ΣΕΦ. Σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, στην έδρα του Ολυμπιακού, ο 20χρονος άσος ξεκίνησε τον αγώνα με δύο άστοχα τρίποντα σε σημαντικά σημεία της αναμέτρησης.

Η αντίδρασή του έδειξε από τι «μέταλλο» είναι φτιαγμένος. Δεν λύγισε, δεν τον πήρε από κάτω. Δεν... μάσησε, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Άλλοι στη θέση του και την ηλικία του (ακόμα και πιο έμπειροι) θα κρυβόντουσαν.

Ο Μαντζούκας δεν το έκανε. Αντίθετα, πήρε δύο ακόμα σημαντικά σουτ, τα έβαλε (και μάλιστα σε σημεία που ο Παναθηναϊκός κινδύνευε να χάσει την επαφή του με το σκορ) και επιβεβαίωσε τους ανθρώπους μέσα στην ομάδα που πιστεύουν πως είναι ικανός να αφήσει εποχή.

Η «μεταμόρφωσή» του κάτω από τις οδηγίες του κόουτς Σερέλη αποδεικνύεται και μέσω της στατιστικής.

Σε 7 παιχνίδια της Euroleague με τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο ο Μαντζούκας μετράει 38 πόντους με 6/12 τρίποντα, 8/13 δίποντα, έχοντας επιπλέον 4 ασίστ, 15 ριμπάουντ και 4 λάθη σε πάνω από 15 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο (ξεπερνάει τα 21 λεπτά στα τέσσερα τελευταία).

Αντίθετα, επί Ντέγιαν Ράντονιτς μετρούσε σε 12 ματς της διοργάνωσης 19 πόντους με 5/14 τρίποντα, 2/5 δίποντα, 4 ασίστ, 16 ριμπάουντ και 5 λάθη...

Στον Παναθηναϊκό έχουν συγκεκριμένο πλάνο για τον Λευτέρη Μαντζούκα. Άνθρωποι μέσα στην ομάδα εδώ και πολλά χρόνια, μάλιστα, δεν φοβούνται να πουν πως με την κατάλληλη διαχείριση μπορεί να έχει μια τεράστια καριέρα, ακόμα και ανάλογη του Φραγκίσκου Αλβέρτη!

Μπορεί για κάποιους να μοιάζει με υπερβολή, αλλά κοινά στοιχεία υπάρχουν. Στην αγαπημένη τους ομάδα από τα 17, με εξαιρετικό σουτ και κορμί που μπορεί να κοντράρει ακόμα και θηρία. Όπως έχει κάνει φέτος απέναντι σε Φαλ, Μπλακ, Μίροτιτς μεταξύ άλλων.

Τον θεωρούν το μεγαλύτερο κεφάλαιο αυτή τη στιγμή στο ρόστερ και είναι πλέον και στο δικό του χέρι να τους δικαιώσει...