Τρέχει με τον χρόνο ο Παναθηναϊκός προς τους τελικούς

Παναθηναϊκός ΣΕΦ

i

Παναθηναϊκός ΣΕΦ / © Intime

Τρέχει με τον χρόνο ο Παναθηναϊκός προς τους τελικούς

Πάρης Τσελεπίδης • 08:11 - 01.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό ωστόσο με την εικόνα που είχε φρόντισε να δείξει πως πιστεύει ότι ολοένα και περισσότερο ότι μπορεί να βάλει τέλος στο σερί που καλά κρατεί. Γράφει ο Πάρης Τσελεπίδης.

Το παιχνίδι του ΣΕΦ για την 32η αγωνιστική της Euroleague είχε διαφορετική σημασία για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Για τους ερυθρόλευκους η νίκη ήταν μονόδρομος στο κυνήγι της πρωτιάς στην κορυφή της βαθμολογίας για την κανονική διάρκεια και εν όψει των playoffs που θα ακολουθήσουνε και για του πράσινους καθαρά γοήτρου εν όψει των playoffs της Basket League όπου οι δύο ομάδες θα διασταυρωθούνε εκ νέου αναγκαστικά στη σειρά των τελικών. Κι αν ο Ολυμπιακός διεύρυνε το σερί του στο 13-0 ο Παναθηναϊκός έδειξε για μία ακόμη φορά ότι προσπαθεί τρέχοντας με τον χρόνο να εμφανιστεί όσο πιο έτοιμος γίνεται για το επόμενο ντέρμπι. Εκεί που ουσιαστικά θα κριθεί και ο τελευταίος στόχος της φετινής χρονιάς. Αυτός του πρωταθλητή.

Σερέλης: «Η σεζόν δεν έχει τελειώσει»
EUROLEAGUE

00:26 - 01.04.2023

Σερέλης: «Η σεζόν δεν έχει τελειώσει»

Ο Χρήστος Σερέλης στις δηλώσεις του στη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό στάθηκε στο τι κόστισε για την ομάδα του και ξεκαθάρισε πως η χρονιά δεν έχει τελειώσει για τον Παναθηναϊκό.

Ο Χρήστος Σερέλης το γνώριζε από την πρώτη μέρα που αποδέχτηκε την πρόταση που του έγινε να αναλάβει τη τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού πως αυτός ήταν ο στόχος. Πως τότε έπρεπε να έχει έτοιμο το σύνολο που έπαιρνε στα χέρια του μαζί με τους συνεργάτες που επέλεξε στις μέρες που ακολούθησαν. Τους Κώστα Μέξα και Βασίλη Σίμτσακ. Και είναι γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός μέσα στο διάστημα της παρουσίας του πέτυχε και στα δύο του παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό να παρουσιάσει πιο ανταγωνιστική και μαχητική εικόνα. Στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα ηττήθηκε στη τελευταία φάση και σε αυτό της Euroleague προ ωρών στο ΣΕΦ από λεπτομέρειες στο τελευταίο δεκάλεπτο.

«Ήταν ένα σκληρό ματς σχεδόν για 40 λεπτά, χάσαμε στις λεπτομέρειες από κάποια λάθη στην άμυνά μας, αλλά και από κάποια σουτ που θέλαμε αλλά δεν είχαμε την αποφασιστικότητα για να τα πάρουμε. Είναι το δεύτερο παιχνίδι που απέναντι στον Ολυμπιακό δείξαμε τη βελτίωσή μας, με όλο το ρόστερ θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί στο ελληνικό πρωτάθλημα που είναι πλέον ο τελευταίος μας στόχος στη σεζόν». Τάδε έφη μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Σερέλης που γνωρίζει πολύ καλά ότι στο ΣΕΦ θα είναι και το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τον πρώτο τελικό των playoffs της Basket League.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έκανε λόγο για όλο το ρόστερ του. Τι εννοούσε όμως σε σχέση με αυτό το παιχνίδι και μέχρι το επόμενο με τον Ολυμπιακό; Ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ματ Τόμας που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League και ότι θα έχει έναν από τους Ματέους Πονίτκα ή Νέιτ Ουόλτερς και όπως όλα δείχνουνε τον πρώτο αφού θα πρέπει να επιλέξει ποιον θα κόψει από τους εφτά ξένους που έχει στην κανονική διάρκεια μιας και στα playoffs επιτρέπονται έξι. Εκτός και αν επιλέξει και τους δύο και αφήσει εκτός κάποιον από τους υπόλοιπους και δη τον Μάριους Γκριγκόνις. Δύσκολα όμως γιατί ο διεθνής Λιθουανός φόργουορντ έχει βρει ρυθμό σε αντίθεση με τον Αμερικανό γκαρντ που είναι εκτός.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Λι ήταν ουσιαστικά μόνος του στον ρόλο του οργανωτή στο ΣΕΦ. Κι αν μετά το τέλος του παιχνιδιού ανέλαβε την ευθύνη για τα λάθη που έκανε όταν έρθει η ώρα των τελικών εκείνο που θα μετράει θα είναι οι νίκες. Σίγουρα θα χρειαστεί να υπάρχει και ένας ακόμη δίπλα του για να κατεβάσει την μπάλα και να του δώσει και ανάσες και αν δεν θα υπάρχει ο Ουόλτερς την δουλειά αυτή θα κληθεί να την κάνει ο Πονίτκα και αυτό είναι το σκεπτικό του Σερέλη.

Λι: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»
EUROLEAGUE

00:53 - 01.04.2023

Λι: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Ο Πάρις Λι μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ μιλώντας στην κάμερα της NOVA ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα του Παναθηναϊκού αλλά και το τι είχε σκοπό να κάνει.

Όπως και να έχει ένα είναι το σίγουρο. Πως ο Παναθηναϊκός τρέχει τη στιγμή αυτή με τον χρόνο θέλοντας να αξιοποιήσει τα παιχνίδια που έχει μπροστά του με στόχο να φθάσει στους τελικούς των playoffs της Basket League και εκεί να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος γίνεται για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Για να βάλει τέλος στο σερί του 13-0 και να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα διαφυλλάσσοντας την έδρα του και κυνηγώντας ένα μπρέικ.

Για να γίνει αυτό όμως εκτός από το να είναι άπαντες υγιείς, να επανέλθει δηλαδή ο Πονίτκα και να ετοιμαστεί ο Δημήτρης Αγραβάνης, θα πρέπει και οι υπόλοιποι να παίξουνε στα κόκκινα. Και κυρίως εκτός από τους ξένους και εκτός του Λι να δώσουνε τον καλύτερό τους εαυτό οι Ντουέιν Μπέικον και Ντέρικ Ουίλιαμς κάτι ανάλογο να γίνει και με τους υπόλοιπους Έλληνες. Και με πρώτο από όλους τον αρχηγό της ομάδας τον Γιώργο Παπαγιάννη που δεν χρωστάει απλώς μία καλή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά μία σειρά από καλές εμφανίσεις.

Σε ένα χρονικό όπου μέσα σε τρεις μέρες από την εντυπωσιακή εμφάνιση που είχε κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ και αναδείχθηκε MVP της 31ης αγωνιστικής της Euroleague ο διεθνής σέντερ κινήθηκε σε πολύ χαμηλά στάνταρ στο ΣΕΦ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αντίθετα ο πιο σταθερός και αξιόπιστος από τους Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού είναι ο Λευτέρης Μαντζούκας δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό σε άμυνα και επίθεση σε όποια θέση και αν του ζητηθεί να αγωνιστεί. Ακόμη και ως σέντερ για να καλύψει το κενό του τραυματία Αρτούρας Γκουντάιτις.

Ακόμη κι έτσι όμως ο Παναθηναϊκός στον ενάμιση μήνα της παρουσίας του Σερέλη στην άκρη του πάγκου του παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης σαν ομάδα. Ειδικά όταν είναι συγκεντρωμένοι οι παίκτες του που είναι στο παρκέ και σε άμυνα και σε επίθεση με αποτέλεσμα όταν αυτό δεν συμβαίνει μικρές λεπτομέρειες να κοστίζουνε κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτές καλείται να διορθώσει ο Έλληνας τεχνικός με τους συνεργάτες του και απομένει να φανεί αν θα το πετύχει.