Το συγκινητικό αντίο του Σμαρτ στους Σέλτικς: «Ήρθα στη Βοστώνη αφελές παιδί, είναι δύσκολο για μένα...»

Το συγκινητικό αντίο του Σμαρτ στους Σέλτικς: «Ήρθα στη Βοστώνη αφελές παιδί, είναι δύσκολο για μένα...»

Χρήστος Τσάλτας 09:05 - 25.06.2023

Μάρκους Σμαρτ είπε το δικό του «αντίο» στους Σέλτικς, αλλά και στην πόλη της Βοστώνης, εστιάζοντας στην αγάπη που έλαβε τα τελευταία 9 χρόνια.

Μέχρι πριν από μερικές μέρες δεν είχε αλλάξει φανέλα. Αγωνιζόταν στην ομάδα που τον έκανε ντραφτ και «δέθηκε» μαζί της σε όλα τα επίπεδα. Ο Μάρκους Σμαρτ έγινε αναπόσπαστο κομμάτι των Μπόστον Σέλτικς, όντας ο ηγέτης της ομάδας στην άμυνα. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε να εδραιωθεί ως ένας εκ των κορυφαίων αμυντικών στο ΝΒΑ.

Όλα τα ωραία όμως, έχουν και ένα τέλος. Και ο Σμαρτ αφήνει τη Βοστώνη και τους Σέλτικς, για να μετακομίσει στο Τένεσι, για χάρη των Μέμφις Γκρίζλις. Μια κίνηση που έγινε viral, σχολιάστηκε πολύ έντονα και έφερε νέα δεδομένα στο ΝΒΑ ενόψει της νέας σεζόν.

Η σχέση του Σμαρτ με τους Σέλτικς όμως παρά την αποχώρησή του δεν αλλάζει. Η αγάπη είναι αμοιβαία και αυτό το έδειξε ο χαρισματικός άσος με ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα μέσα από τα social media. Σε αυτό ευχαρίστησε άπαντες στη Βοστώνη, στάθηκε στην αγάπη του κόσμου, ενώ ΄δηλωσε πολύ περήφανος για όσα πέτυχε με τους «Κέλτες» στα 9 χρόνια κοινής πορείας.

Στο μήνυμά του ο κορυφαίος αμυντικός της σεζόν για το 2022 ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Από πού να ξεκινήσω… καθώς αρχίζω να σκέφτομαι τα τελευταία 9 χρόνια, έχω πολλά συναισθήματα να με διαπερνούν. Ήρθα στη Βοστώνη ως αφελές παιδί από το Ντάλας που δεν ήξερα πραγματικά τι να περιμένω. Το μόνο που ήξερα ήταν το η σκληρή δουλειά που μου μεταλαμπάδευσε η μαμά μου και θα δούλευα πολύ σκληρά και θα φρόντιζα να ΚΕΡΔΙΣΩ τον σεβασμό του καθενός από τους φιλάθλους στη Βοστώνη. Γι' αυτό ήταν δύσκολο. Βοστώνη, είσαι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος για μένα. Μεγάλωσα εδώ και γνώρισα μερικούς από τους καλύτερους φίλους μου εδώ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον χρόνο μου εδώ. Τελικά, δεν πήραμε αυτό το 18ο banner, αλλά είμαι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ περήφανος για την επιτυχία που είχαμε. Θα μου λείψουν τόσα πολλά πράγματα από τη Βοστώνη, αλλά κυρίως οι συμπαίκτες μου, οι οπαδοί και τα παιδιά και η φιλανθρωπική μας δράση στο νοσοκομείο.

Ήταν υπέροχα 9 χρόνια Βοστώνη, σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη...αλλά τώρα ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά».

Παράλληλα, φρόντισε να δώσει το σύνθημα για την επόμενη μέρα, η οποία θα τον βρει στο Μέμφις, για λογαριασμό των Γκρίζλις. «Ανυπομονώ να φτάσω στο Μέμφις και να ξεκινήσω. Έχουμε κάτι ιδιαίτερο εδώ! Είμαι ευλογημένος που είμαι μέλος του Grizzly nation. Ας πιάσουμε τη δουλειά».