Ο καταδικαστικός τραυματισμός του Τέιτουμ στην πρώτη φάση του αγώνα (vid)

Τζέισον Τέιτουμ

Ο καταδικαστικός τραυματισμός του Τέιτουμ στην πρώτη φάση του αγώνα (vid)

Αγωνίστηκε για 41+ λεπτά κι ενώ είχε χτυπήσει στον αστράγαλο στην πρώτη φάση της αναμέτρησης. Από εκεί και πέρα «ήμουν σκιά του εαυτού μου», αλλά όπως συμπλήρωσε ο Μάρκους Σμαρτ «κανένας μας δεν τον βοήθησε» - Οι Χιτ ετοιμάζονται για τους τελικούς και ελπίζουν κάποια στιγμή να εμφανιστεί και ο Τέιλερ Χίροου

Στην πρώτη κατοχή του αγώνα γύρισε τον αστράγαλό του. Φάνηκε να υποφέρει, αλλά αμέσως σηκώθηκε όρθιος. Δεν σκέφτηκε ούτε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου ότι υπάρχει περίπτωση να χάσει το Game 7 των Σέλτικς κόντρα στους Χιτ

Έμεινε στο γήπεδο για 41 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα αλλά ήταν... καταστροφικός για την ομάδα του. Έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια στην καριέρα του και οι 14 πόντοι με 5/13 σουτ δεν ήταν ικανά να προβληματίσουν το Μαϊάμι που πήρε την εκτός έδρας νίκη και οδηγήθηκαν στους τελικούς του ΝΒΑ -εκεί όπου θα συναντήσουν τους Ντένβερ Νάγκετς. 

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Τέιτουμ εμφανίστηκε κουτσαίνοντας και με... συννεφιασμένο πρόσωπο στην συνέντευξη Τύπου. «Ήμουν σκιά του εαυτού μου», είπε και τα έβαλε με την τύχη του ή πιο σωστά με την ατυχία του. Δεν ήθελε να δικαιολογηθεί, αλλά ήθελε να είναι ταυτόχρονα και ειλικρινής: «Χτύπησα στο ξεκίνημα του ματς και δυστυχώς ο αστράγαλός μου πονούσε καθ' όλη τη διάρκεια. Με επηρέασε όλο το βράδυ. Πρήστηκε και με δυσκολία μπορούσα να κουνηθώ». 

Ο συμπαίκτης του Μάρκους Σμαρτ υποκλίθηκε στην προσπάθεια του Τέιτουμ παρά την απογοήτευση της ήττας. «Τραυματίστηκε άσχημα στην πρώτη φάση του αγώνα», επιβεβαίωσε για να προσθέσει πως «έμεινε στο παιχνίδι, πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά δεν ήταν ο αγνωστός Τζέισον. Το ότι έμεινε στο παιχνίδι, αν και τον έβλεπα πως υπέφερε, έδειξε την ποιότητά του. Κανείς μας όμως, δεν ήταν στη βραδιά του και κανείς δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει όσο θα έπρεπε»

O προφήτης Μπάτλερ το είχε πει πέρσι και κανένας δεν έδωσε σημασία (vid)
NBA

08:29 - 30.05.2023

O προφήτης Μπάτλερ το είχε πει πέρσι και κανένας δεν έδωσε σημασία (vid)

Τα λεγόμενα του Τζίμι Μπάτλερ από εδώ και πέρα θα πρέπει να καταγράφονται στο βιβλίο των προβλέψεων. Είχε... δει από το 2022 όταν θα νικήσουν τους Σέλτικς στο Game 7 του 2023, ενώ μετά την ήττα στο προηγούμενο ματς είχε ενημερώσει ότι «θα προκριθούμε στη Βοστώνη».

Ο Σμαρτ σημείωσε ότι «τραυματίστηκε και ο Ντέρικ (Ουάιτ) στη συνέχεια, ενώ ο και ο Μάλκολμ (Μπρόγκτον) ξέραμε ότι επίσης είχε πρόβλημα και πως δεν μπορούσε να βοηθήσει ουσιατικά». Ο τελευταίος, ο οποίος ήταν ο καλύτερος έκτος παίκτης της σεζον, αγωνίστηκε μόνο για 7 λεπτά. Περισσότερο όμως, η παρουσία του ήταν... τιμητική και όχι ουσιαστική. 

Οι Χιτ πάντως, στην πραγματικότητα είχαν και τα δικά του προβλήματα. Παίζουν από την αρχή των play offs χωρίς των Τάιλερ Χίροου, έναν παίκτη των 20+ πόντων ανά αγώνα, ο οποίος τραυματίστηκε στο Game 1 με τους Μιλγουόκι Μπακς στον πρώτο γύρο και από τότε δεν έχει επιστρέψει. 

Το σπασμένο του χέρι πάντως, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας τους και υπάρχει μία περίπτωση ο 23χρονος γκαρντ να εμφανιστεί στους τελικούς. Όχι όμως, από το ξεκίνημά τους στο Ντένβερ, τα ξημερώματα (03:30) της 2ας Ιουνίου.