O προφήτης Μπάτλερ το είχε πει πέρσι και κανένας δεν έδωσε σημασία (vid)

Τζίμι Μπάτλερ

i

© photo by Megan Briggs / Getty Images

O προφήτης Μπάτλερ το είχε πει πέρσι και κανένας δεν έδωσε σημασία (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:29 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:32 - 30.05.2023

Τα λεγόμενα του Τζίμι Μπάτλερ από εδώ και πέρα θα πρέπει να καταγράφονται στο βιβλίο των προβλέψεων. Είχε... δει από το 2022 όταν θα νικήσουν τους Σέλτικς στο Game 7 του 2023, ενώ μετά την ήττα στο προηγούμενο ματς είχε ενημερώσει ότι «θα προκριθούμε στη Βοστώνη».

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, οι Μαϊάμι Χιτ αποκλείονταν από τους Μπόστον Σέλτικς στο Game 7 των τελικών της Ανατολής. Τότε είχε συμβεί ακριβώς το... ανάποδο απ' ότι φέτος και ο Τζίμι Μπάτλερ με περίσσια ηρεμία είχε προβλέψει το μέλλον. «Την επόμενη χρονιά θα βρεθούμε στην ίδια κατάσταση» είχε πει και «θα τα καταφέρουμε». Είχε δει... όραμα (μάλλον). 

Αυτό ακριβώς συνέβη! Έπαιξαν έβδομο ματς με τους Κέλτες και οι Χιτ αυτή τη φορά νίκησαν. Ο Τζίμι Μπάτλερ ήταν δεν εκπλήρωσε απλώς τον στόχο του, αλλά εκπλήρωσε και την προφητεία σε μία σειρά που μετά τα τρία πρώτα παιχνίδι οι Χιτ είχαν τρεις νίκες, άρχισαν να προβληματίζονται όλοι στο Μαϊάμι, αλλά όχι ο 33χρονος σούπερ σταρ τους. 

Η... τρελή πορεία των Χιτ, ο MVP Μπάτλερ και το πρόγραμμα των τελικών κόντρα στους Νάγκετς
NBA

06:46 - 30.05.2023

Η... τρελή πορεία των Χιτ, ο MVP Μπάτλερ και το πρόγραμμα των τελικών κόντρα στους Νάγκετς

Οι Μαϊάμι Χιτ, το Νο 8 της Ανατολής που τερμάτησαν δέκατοι στην περιφέρεια και εμφανίστηκαν στην post season μέσω του play in tournament, είναι στον τελικό. Απέκλεισαν τους Μπακς του Αντετοκούνμπο, τους Σίξερς και τώρα τους Σέλτικς - Οι Νάγκετς τους περιμένουν τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/6, 03.00) στο Ντένβερ.

Δεν ήταν απαραίτητα γραφτό του να πετύχει, καθώς η πορεία του στο ΝΒΑ ξεκίνησε από τα χαμηλά στρώματα και ως rookie (με τους Σικάγο Μπουλς της σεζόν 2011-12) είχε 2,6 πόντους με 8'30'' λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Μπορεί να μην είναι βιολογικό τέκνο του Μάικλ Τζόρνταν (μπορεί και να είναι, ποιος ξέρει;), αλλά το DNA σίγουρα έχει κοινές πληροφορίες με αυτόν.  

Και όταν κάποιος προκαλέσει τον Μπάτλερ αντιδρά όπως ο Τζόρνταν. Το έκανε ο Γκραντ Ουίλιαμς των Σέλτικς στο Game 5 και του... απάντησε απευθείας με τον μοναδικό του τρόπο. Δεν έβαλαν μυαλό στη Βοστώνη και ο Αλ Χόρφορντ κατά τη διάρκεια του Game 6 τον είπε, μεταξύ άλλων, «loser». Ο ηγέτης των Χιτ το άκουσε ή τον πληροφόρησαν και απάντησε αναλόγως. Έστειλε τους Σέλτικς για διακοπές και τώρα πάει στο Ντένβερ για να διεκδικήσει το πρώτο του πρωτάθλημα και να το στερήσει από τον Νίκολα Γιόκιτς και τους Νάγκετς.