O συμπαίκτης του Αντετοκούνμπο στους Μπακς που έβαλε 83 πόντους! (vids)

Μαρτζόν Μποσάμπ

i

© photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

O συμπαίκτης του Αντετοκούνμπο στους Μπακς που έβαλε 83 πόντους! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:44 - 30.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:50 - 30.07.2023

Ο ΜαρΤζόν Μπότσαμπ ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και κατά πως φαίνεται είναι αποφασισμένος να κάνει το επόμενο βήμα. Στο πλαίσιο του τουρνουά Crowsover Am Pro έσπασε το ρεκόρ του Αϊζέια Τόμας και πλέον αυτός με τους 83 πόντους του βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερς.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι απανταχού αθλητές, όσοι δεν έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις δηλαδή, προπονούνται σκληρά, πειραματίζονται με το παιχνίδι τους και προσπαθούν να βελτιώσουν το σώμα και το νου τους. 

Οι ΝΒΑers, με το που ολοκληρώνουν τις χλιδάτες διακοπές τους ή τις λιγότερες χλιδάτες, σε σπάνιες περιπτώσεις όπως αυτή του Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος περιδιαβαίνει από τα πανηγύρια του χωριού του, τους σταύλους με τα άλογά του και τα ποτάμια κάνοντας βουτιές από βάρκες, επικεντρώνονται στο μπάσκετ. Και ένας τρόπος για να δοκιμάσουν τη δυναμική τους είναι κάποια ημιεπαγγελματικά τουρνουά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ένα από τα πιο φημισμένα είναι το Crawsover Am Pro, που διοργανώνει ο πρώην παίκτη του «μαγικού πλανήτη» και ένας από τους πιο θεαματικούς γκαρντ που έχουν εμφανιστεί ποτέ, ο Τζαμάλ Κρόφορντ.  

Στο πλαίσιο αυτού, ο ΜαρΤζόν Μπότσαμπ, ο 23χρονος συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς έσπασε ένα ρεκόρ που δεν ήταν και πολύ εύκολο να σπάσει. O περσινός rookie των Ελαφιών, ο οποίος τελείωσε τη σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα με 5,1 πόντους και 2,2 ριμπάουντ, μπήκε στις εγκαταστάσεις του Seattle Pacific University και όταν βγήκε από αυτές είχε σημειώσει 83 πόντους! 

Τους περισσότερους στην ιστορία των τουρνουά που κάθε χρόνο εμφανίζονται δεκάδες σούπερ σταρ και φέτος το ίδιο έχουν κάνει οι ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λ.Α. Λέικερς), Ζακ ΛαΒίν (Σικάγο Μπουλς) και Πάολο Μπαντσέρο (Ορλάντο Μάτζικ). Πάντως, ο διοργανωτής Τζαμάλ Κρόφορντ έμεινε με το στόμα ανοιχτό βλέποντας τον Μποσάμπ να αγωνίζεται. «Είναι εντυπωσιακή η βελτίωσή του σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Είναι πολύ διασκεδαστικό να τον βλέπεις στο γήπεδο», είπε ένας άνθρωπος που το μάτι του... κόβει. 

Για την ιστορία, η προηγούμενη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών ήταν δύο πόντοι λιγότεροι. Συνέβη στις 9 Αυγούστου του 2021, τότε που ο Αϊζέια Τόμας σε μία προσπάθειά του βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ μπήκε αποφασισμένος στο παρκέ και στο πλαίσιο του ίδιο τουρνουά (Crawsover Pro-Am) πρόλαβε να σκοράρει 81 πόντους. 

O Kέντρικ Ναν, που... συνδέεται με τον Ολυμπιακό, βρίσκεται στο στόχαστρο των Μιλγουόκι Μπακς (vids)
NBA

13:43 - 29.07.2023

O Kέντρικ Ναν, που... συνδέεται με τον Ολυμπιακό, βρίσκεται στο στόχαστρο των Μιλγουόκι Μπακς (vids)

Οι Μιλγουόκι Μπακς ψάχνουν να γεμίσουν την περιφερειακή τους γραμμή και η περίπτωση Κέντρικ Ναν του απασχολεί ιδιαιτέρως, την ίδια ώρα που ο παίκτης φαίνεται πως έχει προταθεί στον Ολυμπιακό και πρόκειται για μία περίπτωση που δεν περνάει απαρατήρητη.

Αργότερα υπέγραψε στους Ντάλας Μάβερικς, αλλά έπαιξε μόνο σε ένα παιχνίδι στη σεζόν 2021-22 με τους Καουμπόηδες και άλλα 17 με τη Σάρλοτ (8,3 πόντοι και 1,4 ασίστ). Από τότε ο 34χρονος μικροκαμωμένος (1,75 μ.) γκαρντ δεν έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Και αναφερόμαστε σε έναν παίκτη που το 2016 και το 2017 ήταν All-Star, τη σεζόν δηλαδή που είχε 28,9 πόντους και 5,9 ασίστ με τους Μπόστον Σέλτικς.