Πότε έρχεται στην Ελλάδα ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

i

@FIBA

Πότε έρχεται στην Ελλάδα ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Χρήστος Τσάλτας 21:41 - 29.07.2023

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ είναι το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού για τον Παναθηναϊκό, με την ημερομηνία άφιξής του στην Ελλάδα να παραμένει ερωτηματικό.

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη μεγάλη κίνηση του φετινού καλοκαιριού, καθώς κατάφερε να πείσει τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να αφήσει το ΝΒΑ και να μπει στην «πράσινη» μηχανή για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 27χρονος φόργουορντ, που αποτελεί βασικό μέλος των Φούριας Ρόχας θα είναι ένα από τα σημεία αναφοράς της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, στην προσπάθεια επιστροφής του «τριφυλλιού» στην κορυφή.

Στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού επικρατεί παροξυσμός στην ανακοίνωση της μεταγραφής του, καθώς από την πρώτη στιγμή που βγήκε το όνομα του Ισπανού στην επιφάνεια υπήρξε ενθουσιασμός. Ο Ισπανός άσος άλλωστε έχει μια πολύ μεγάλη πορεία στα γήπεδα, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται σταθερά σε υψηλό επίπεδο.

Όπως είναι λογικό, οι φίλοι του Παναθηναϊκού περιμένουν με ανυπομονησία την άφιξη του Ισπανού άσου στη χώρα μας, που θα σηματοδοτεί και την πρώτη εμφάνισή του με τα πράσινα. Για την ώρα ωστόσο δύο είναι τα ενδεχόμενα, αναφορικά με το ταξίδι του Ίβηρα άσου στην Ελλάδα.

Το πρώτο σενάριο αναφέρει πως ο Ερνανγκόμεθ θα έρθει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της εθνικής Ισπανίας και σε μέρα που θα είναι κενή από αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ομάδα του. Σε μια περίοδο αρκετά πιεσμένη για την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο, λόγω προπονήσεων και φιλικών προετοιμασίας το σενάριο αυτό παραμένει στο τραπέζι λόγω της «τρέλας« που επικρατεί στις τάξεις των φίλων της ομάδας έπειτα από την ανακοίνωση της μεταγραφής του.

Το δεύτερο σενάριο αναφέρει πως ο 27χρονο άσος θα βρεθεί στην Ελλάδα με το πέρας του FIBA World Cup 2023 με την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Ένα σενάριο το οποίο δείχνει στην παρούσα φάση να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, μιας και οι υποχρεώσεις των Φούριας Ρόχας είναι πολλές και διαδοχικές.

Σε κάθε περίπτωση, το όνομα του Ισπανού άσου παραμένει στην κορυφή της θεματολογίας των φίλων του Παναθηναϊκού, που περιμένουν με ανυπομονησία να δουν τον χαρισματικό άσο στα πράσινα και να βρίσκεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ.