Ματίας Λεσόρ: «Ορεκτικό για το μέλλον» η νίκη επί της Μπουντούτσνοστ
i

/ © Intime

Ματίας Λεσόρ: «Ορεκτικό για το μέλλον» η νίκη επί της Μπουντούτσνοστ

Πάνος Μαλακτάρης • 14:12 - 05.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Με τον χθεσινό θρίαμβό της η Παρτίζαν απάντησε στις κριτικές γύρω από την άμυνά της και πλέον εστιάζει στο ντέρμπι της Ευρωλίγκας απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

Η νίκη απέναντι στη Μπουντούτσνοστ ανέβασε αισθητά το κλίμα στα αποδυτήρια των ασπρόμαυρων του Βελιγραδίου, σε μια στιγμή που η ομάδα έδειχνε να το έχει ανάγκη. Σημαντική βοήθεια-και γούρι-δείχνει να προσέφερε και η μητέρα του Ζακ Λεντέι, η οποία επισκέφτηκε πρώτη φορά τη Σερβική πρωτεύουσα και μετά την αναμέτρηση συναντήθηκε και γνωρίστηκε με όλους τους συναθλητές του γιού της.

Η Μακάμπι ψάχνει τον αντικαταστάτη του Κάτας
EUROLEAGUE

17:46 - 04.12.2022

Η Μακάμπι ψάχνει τον αντικαταστάτη του Κάτας

Η Μακαμπι Τελ Αβίβ φαίνεται πως έχει αποφασίσει για το μέλλον του Όντεντ Κάτας, με τον Πάμπλο Λάσο να είναι η πρώτη της επιλογή και τους Γιάννης Σφαιρόπουλο, Ιγκόρ Μίλισιτς και Σέρχι Ερνάντεζ να βρίσκονται στην υπό εξέταση λίστα.

Συνεχίζοντας, ο Λεσόρ δήλωσε: «Είμαστε πραγματική ομάδα, και χαιρόμαστε στις νίκες ανεξάρτητα από το ποιός είναι στο παρκέ και ποιός σκοράρει. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Οφείλαμε να επιστρέψουμε στις νίκες, κυρίως για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής μας, όσο και για να δείξουμε σε εμάς τους ίδιους τι μπορούμε να κάνουμε».

Ο Άντζουσιτς επίσης δήλωσε: «Ήρθε η νίκη στη σωστή στιγμή, για την ακρίβεια το σωστό ματς στη σωστή στιγμή. Δείξαμε πως μπορούμε να αγωνιστούμε για 40 λεπτά σε υψηλό επίπεδο, απέναντι σε μια ομάδα που είναι ανάμεσα στις 4 καλύτερες στην λίγκα (της Αδριατικής). Δουλεύουμε σκληρά καθημερινά, πιστεύω σε αυτή την ομάδα και είμαι σίγουρος πως το ίδιο ισχύει και από την μεριά των συμπαικτών μου».

Αυτό που όλοι πλέον σκέφτονται, δεν είναι άλλο από το ντέρμπι για την Ευρωλίγκα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, μια αναμέτρηση που πάντοτε είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό παιχνδίδι μεταξύ των δύο κορυφαίων Σερβικών συλλόγων.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Τριφούνοβιτς: «Το ντέρμπι. Ναι, τι να πω για αυτό, θα κριθεί στην ψυχή, στην άμυνα, στο πόσο θα παλέψουμε. Είναι μια ξεχωριστή αντιπαλότητα, ένα ξεχωριστό ματς, δεν χρειάζεται να εξηγήσω πολλά, όλοι ξέρουν».