Η Μακάμπι ψάχνει τον αντικαταστάτη του Κάτας
i

Πάμπλο Λάσο / © Intime

Η Μακάμπι ψάχνει τον αντικαταστάτη του Κάτας

Γιώργος Γαβριλάκης 17:46 - 04.12.2022 / Ανανεώθηκε: 09:00 - 05.12.2022

Η Μακαμπι Τελ Αβίβ φαίνεται πως έχει αποφασίσει για το μέλλον του Όντεντ Κάτας, με τον Πάμπλο Λάσο να είναι η πρώτη της επιλογή και τους Γιάννης Σφαιρόπουλο, Ιγκόρ Μίλισιτς και Σέρχι Ερνάντεζ να βρίσκονται στην υπό εξέταση λίστα.

Η Μακάμπι βίωσε πρόσφατα την πέμπτη ήττα της στους τελευταίου έξι αγώνες της Ευρωλίγκα και η πορεία αυτή φαίνεται πως θα κοστίσει τη θέση του Όντεντ Κάτας. 

Ο Ισραηλινός προπονητής είναι σε κατάσταση πίεσης, αλλά πολύ σύντομα δεν αποκλείεται να αποσυμπιεστεί κάνοντας... διακοπές. Η ομάδα του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με δημοσίευμα του one.co.il μετά την ήττα από τη Μπάγερν (98-89) ξεκίνησε την αναζήτηση του νέου της προπονητή, με τον Πάμπλο Λάσο να είναι προτεραιότητα. Ο 55χρονος Ισπανός τεχνικός, ο οποίος πέρσι ολοκλήρωσε τη δεκαετή προσφορά του στη Ρεάλ Μαδρίτης και από τότε δεν έχει εργαστεί σε άλλη ομάδα, είναι στην κορυφή της λίστας αλλά όχι η μόνη επιλογή. 

Υπάρχει ακόμα και το όνομα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος ήταν ο προπονητής της «ομάδας του λαού» από το 2018 μέχρι την πρόσληψη του Κάτας, ενώ το δημοσίευμα αναφέρει ως πιθανές επιλογές αυτές του Κροάτη τεχνικού της εθνικής Πολωνίας, Ιγκορ Μίλισιτς και του Αργεντίνου Σέρχι Ερνάντεζ, ο οποίος τη σεζον 2020-2021 ήταν στην ισπανική Σαραγόσα.