Σκορπάει τρόμο ο Λεσόρ - Το «κρυφό όπλο» του κορυφαίου σέντερ της EuroLeague μετά από 10 αγωνιστικές

Ματίας Λεσόρ

Σκορπάει τρόμο ο Λεσόρ - Το «κρυφό όπλο» του κορυφαίου σέντερ της EuroLeague μετά από 10 αγωνιστικές

Ηλίας Λαλιώτης 10:41 - 26.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:02 - 26.11.2023

Ο Ματίας Λεσόρ είναι βάσει στατιστικών ο καλύτερος σέντερ της EuroLeague μέχρι τώρα, αλλά και ο κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης σε έναν τομέα που κάνει τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Η πρώτη δεκάδα αγώνων στην EuroLeague ολοκληρώθηκε (με τον αστερίσκο του αγώνα της Μακάμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης που είχε αναβληθεί), με τον Παναθηναϊκό AKTOR να βρίσκεται στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας (τέταρτος για την ακρίβεια με καλύτερη διαφορά πόντων στην ισοβαθμία με Μονακό και Ολυμπιακό).

Με τέσσερις σερί νίκες η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ανέβηκε στην κατάταξη, παίζοντας όλο και καλύτερο μπάσκετ και με αρκετούς από τους ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει στο ρόστερ της να βγαίνουν μπροστά κάθε βραδιά.

Sportal Sunday Live για το Παναθηναϊκός - Άρης και τη μεταγραφή Πετρούσεφ στον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός AKTOR, ωστόσο, έχει και κάποιες σταθερές αξίες από την αρχή της χρονιάς. Όπως ο Ματίας Λεσόρ! Ο Γάλλος σέντερ αποδεικνύει πως δεν βρέθηκε τυχαία πέρυσι στην κορυφαία πεντάδα της EuroLeague. Συνεχίζει να εντυπωσιάζει και με την πράσινη φανέλα και μετά από 10 αγωνιστικές μπορεί να ισχυριστεί πως είναι ο κορυφαίος ψηλός της διοργάνωσης, έως τώρα.

Αυτό ισχυρίζονται σίγουρα οι αριθμοί και η στατιστική. Ο 28χρονος άσος είναι 7ος συνολικά στο PIR (πόντοι αξιολόγησης), από το οποίο καθορίζεται κάθε αγωνιστική ο MVP, αλλά είναι ο πρώτος από τους σέντερ της EuroLeague, με 19.3 πόντους κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Ακολουθεί ο Γιοχάνες Τίμαν της Άλμπα Βερολίνου με 18.2, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ του Ολυμπιακού με 15.6, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι Γιαν Βέσελι (15.4) της Μπαρτσελόνα και Τζος Νίμπο (13.6) της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Ματίας Λεσόρ μετράει συνολικά 13.7 πόντους, 6.8 ριμπάουντ, 0.8 ασίστ, 0.9 κλεψίματα, 0.7 μπλοκ, ενώ είναι πρώτος σε επιθετικά ριμπάουντ με 2.8. Το στατιστικό στοιχείο, όμως, που τον κάνει να ξεχωρίζει περισσότερο από κάθε άλλο μπασκετμπολίστα της EuroLeague και αποτελεί σπουδαίο στοιχείο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού AKTOR είναι άλλο.

Τα κερδισμένα φάουλ που έχει σε κάθε ματς το «θηρίο» από τη Γαλλία! Είναι πρώτος και με διαφορά σε αυτόν τον τομέα με 7,2 ανά παιχνίδι κατά μέσο όρο. Ακολουθεί ο Τόρνικε Σενγκέλια της Βίρτους με 4.9, ο Μιλουτίνοφ έχει 4.8, ενώ πιο κάτω είναι οι Κλάιμπερν και Έβανς. Με αυτόν τον τρόπο φθείρει πάρα πολύ τους αντίπαλους ψηλούς -κατά κύριο λόγο. Όπως έκανε κόντρα στη Βαλένθια με τον Μπράντον Ντέιβις, ο οποίος αποβλήθηκε με 5 φάουλ, αποδυναμώνοντας τη ρακέτα των Ισπανών. Συνολικά σε αυτό το ματς είχε... 11 κερδισμένα φάουλ, ενώ από τα 10 ματς που έχει αγωνιστεί, σε 4 είχε διψήφιο αριθμό! Με Φενέρμπαχτσε (11), Μακάμπι Τελ Αβίβ (11) και Ζαλγκίρις (10) ήταν τα άλλα τρία.

Δείτε ΕΔΩ συνοπτικά τα στατιστικά της EuroLeague