«Μάχη» της Μακάμπι με τη Ζαλγκίρις για την υπογραφή του Κίναν Έβανς
i

Euroleague

«Μάχη» της Μακάμπι με τη Ζαλγκίρις για την υπογραφή του Κίναν Έβανς

Sportal newsroom 18:37 - 16.01.2023

Ο Αμερικάνος γκαρντ της Ζαλγκίρις μπορεί να έχει μπει στα... πιτς εξαιτίας του τραυματισμού του, όμως τα σενάρια για το μέλλον του δίνουν και παίρνουν.

Ένας από τους μεγάλους άτυχους της φετινής Euroleague, είναι ο Κίναν Έβανς που ενώ πραγματοποιούσε μια εξαιρετική σεζόν με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, έπαθε ζημιά στον αχίλλειο τένοντα και τέθηκε εκτός αγώνων. 

Ο ίδιος με την ομάδα του Κάουνας ήταν φέτος φοβερός, αφού είχε μέσο όρο 19.5 πόντων στην Euroleague και ήταν ένας από τους στυλοβάτες της μέχρι στιγμής επιτυχημένης πορείας των Λιθουανών. 

Το να κόψει κάποιος τον αχίλλειο του τένοντα θεωρείται ένας από τους πιο σοβαρούς τραυματισμούς. Η αποκατάστασή του είναι δύσκολη και απαιτεί αρκετό χρόνο ώστε να επιστρέψει το πόδι στα επιθυμητά επίπεδα. Ο Έβανς λοιπόν στάθηκε δύο φορές άτυχος, όμως αυτό δεν έχει εμποδίσει την πρώην και τη νυν ομάδα του, από το να τον εμπιστευτούν ξανά. 

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Λούκα Ντ' Αλεσάντρο, η Μακάμπι τελ Αβίβ η οποία είχε στις τάξεις της τον Αμερικάνο τη σεζόν 2021-2022, θέλει να του δώσει ξανά μια θέση στο ρόστερ της και θα του κάνει πρόταση ώστε τη νέα σεζόν να γίνει ξανά κάτοικος Ισραήλ. 

Πάντως, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, η Ζαλγκίρις έχει δικαίωμα ανανέωσης και σκοπεύει να το ενεργοποιήσει και να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Έβανς. Η μάχη φαίνεται πως έχει ξεκινήσει και τον τελευταίο λόγο στην έκβασή της θα έχει λογικά ο παίκτης. Αυτό που έχει σημασία για αρχή, είναι να γίνει καλά και να επιστρέψει στις προπονήσεις...