Η Ρεάλ δεν τιμώρησε τον Γιαμπουσέλε, έπαιξε στη νίκη επί της Σαραγόσα

Γκερσόν Γιαμπουσέλε

i

© Intime

Η Ρεάλ δεν τιμώρησε τον Γιαμπουσέλε, έπαιξε στη νίκη επί της Σαραγόσα

Σαν να μην συνέβη τίποτα η Ρεάλ Μαδρίτης ενεργοποίησε κανονικά τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε (και τους Ντεκ, Γιουλ) στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Σαραγόσα - Η Βασίλισσα νίκησε με 93-86 και όλοι ξέχασαν τι είχε προηγηθεί στο παιχνίδι της Euroleague με την Παρτίζαν.

Κι ενώ όλοι προσπαθούν να ξεχάσουν τις άσχημες -έως και τραγικές- εικόνες που προέκυψαν στο δεύτερο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρτιζάν για την Euroleague, η Βασίλισσα επέστρεψε στον τόπο του «εγκλήματος». Το μεσημέρι της Κυριακής (30/4) οι παίκτες της εμφανίστηκαν στο Wizink Center για να αντιμετωπίσουν την Σαραγόσα στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του εγχώριου πρωταθλήματος. 

Το παράδοξο ήταν πως κανένας από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της προηγούμενης αναμέτρησης δεν τιμωρήθηκαν, έστω για τα... μάτια του κόσμου. Ούτε καν ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε, ο οποίος εκτός του ότι τον... ξεφώνισαν και τα ισπανικά μέσα, με εκφράσεις όπως «να μην φορέσει ξανά τη φανέλα της ομάδας» και εκτός του ότι η Euroleague τον τιμώρησε (μόνο) με πέντε αγωνιστικές αποκλεισμού, η ομάδα του συμπεριφέρθηκε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. 

Ήταν στην αποστολή, αγωνίστηκε, όπως και οι υπόλοιποι τιμωρημένοι (Γκάμπριελ Ντεκ και Σέρχιο Γιουλ) και η Ρεάλ τελικά νίκησε οριακά με 93-86. Στο πρόγραμμα υπάρχουν τέσσερις αγωνιστικές ακόμα πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, με τους Μαδριλένους να έχουν μία ήττα παραπάνω από τη Μπαρτσελόνα και τη Μπασκόνια που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα. 

Στο επόμενο παιχνίδια τους όμως, στις 2/5 με την Παρτίζαν στη Stark Arena, οι... τρεις δεν θα αγωνιστούν και οι Σέρβοι χρειάζονται μία νίκη για να πάρουν την πρόκριση στο Final Four του Κάουνας. Στο συγκεκριμένο ματς, για την ομάδα του Βελιγραδίου δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι επίσης τιμωρημένοι Κέβιν Πάντερ, Ντάντε Έξουμ και Ματίας Λεσόρ.