Ο Γιαμπουσέλε έκανε προπονήσεις με τον πυγμάχο πατέρα του για να βελτιώσει το... παιχνίδι του (vid)

Γκερσόν Γιαμπουσέλε

i

© Intime

Ο Γιαμπουσέλε έκανε προπονήσεις με τον πυγμάχο πατέρα του για να βελτιώσει το... παιχνίδι του (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:33 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:03 - 28.04.2023

Οι προπονήσεις του Γκερσόν Γιαμπουσέλε στο μποξ μαζί με τον πατέρα του, επαγγελματία του είδους, μάλλον του δημιούργησαν παράξενα ένστικτα. Πριν από έναν χρόνο είχε αποκαλύψει πως μέσα από την πυγμαχία έγινε καλύτερος παίκτης, αλλά τώρα...

Πριν από έναν χρόνο, όταν ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε είχε ολοκληρώσει την πρώτη του χρονιά στη Ρεάλ, ο σύλλογος της Μαδρίτης αποφάσισε να του επεκτείνει το συμβόλαιο μέχρι το 2025. Είχε κάνει αξιόλογες εμφανίσεις και μάλιστα κάποια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του εντυπωσίασαν τη Βασίλισσα που αποφάσισε να τον... χρυσοπληρώσει και να τον δεσμεύσει μακροπρόθεσμα.

H δύναμή του στα χέρια, η ταχύτητά του στα πόδια, η αποφασιστικότητά του και οι γρήγορες αντιδράσεις του, κρίθηκαν ικανές για να επενδύσουν πάνω του. Μόνο που αυτά τα χαρακτηριστικά είναι σπουδαία για παίκτη μπάσκετ, αλλά περισσότερο μοιάζουν σε... πυγμάχο. Δεν μπορούσαν να προβλέψουν το μέλλον, ούτε να προστατευθούν από αυτό και ο 27χρονος Γάλλος φόργουορντ δοκίμασε πάνω στον κακόμοιρο Ντάντε Έξουμ τις δεξιότητές του που προκύπτουν από τα εφηβικά του χρόνια όταν ο μποξέρ πατέρας του έκανε προπονήσεις στον γιό του. 

Ποιος είναι ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε που τραυμάτισε σοβαρά τον Έξουμ και κινδυνεύει με ισόβιο αποκλεισμό (vids)
EUROLEAGUE

13:47 - 28.04.2023

Ποιος είναι ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε που τραυμάτισε σοβαρά τον Έξουμ και κινδυνεύει με ισόβιο αποκλεισμό (vids)

Στην Κίνα τιμωρήθηκε με πρόστιμο γιατί δεν σεβάστηκε τη... σημαία, πέρσι έκανε bulling σε διαιτητή και στο ξεκίνημα της σεζόν μία άσεμνη χειρονομία πέρασε απαρατήρητη. Τώρα ο 27χρονος Γκερσόν Γιαμπουσέλε ξεπέρασε κάθε όριο και κινδυνεύει με την πιο αυστηρή τιμωρία στην ιστορία της Euroleague.

Περίπου τέτοιον καιρό, πίσω στο 2022, ο Γιαμπουσέλε είχε αναφερθεί στην εμπειρία του στον χώρο της πυγμαχίας -αν και ξεκίνησε την αθλητική του πορεία από το ποδόσφαιρο. Ο Κογκολέζος πατέρας του, επαγγελματίας του είδους και προπονητής μποξ αργότερα, του έδειξε τα βασικά και όπως είχε εξηγήσει ο ίδιος «ευχαριστώ ακόμα τον πατέρα μου για εκείνες τις προπονήσεις που κάναμε μαζί. Παίζοντας μποξ έγινα πιο γρήγορος, ειδικά στα πόδια και αυτό με έχει βοηθήσει πολύ στο μπάσκετ», είπε ως καλεσμένος του Τζο Αρλάουκας στην εκπομπή The Crossover.

Στην Αμερική τον φώναζαν «Dancing Bear» για το προσόν του να κινείται ταχύτατα (σαν να χορεύει), παρά το ανεπτυγμένο του μυϊκό σύστημα. Πρόκειται για έναν παίκτη με ύψος 2.01 μέτρα, βάρος πάνω από 120 κιλά και όλα αυτά τα στοιχεία τα ένιωσε στο πετσί του ο Έξουμ. 

Μόνο που τις συνέπειες θα τις νιώσει και ο ίδιος, με την Euroleague να ετοιμάζει έναν τεράστιο αποκλεισμό στον Γάλλο, ο οποίος μόνο με... θαύμα θα παίξει ξανά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.