Με Χουάντσο και Ρούμπιο η προεπιλογή της Ισπανίας για τα προκριματικά του Eurobasket 2025

Χουάντσο Ερνάνγκομεθ

i

©Intime

Με Χουάντσο και Ρούμπιο η προεπιλογή της Ισπανίας για τα προκριματικά του Eurobasket 2025

Χρήστος Τσάλτας 13:59 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:22 - 13.02.2024

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα έχει στη διάθεσή του, για τα παράθυρα των προκριματικών του Eurobasket 2025 τόσο τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, του Παναθηναϊκού AKTOR, όσο και τον Ρίκι Ρούμπιο που επιστρέφει στη δράση.

Οι εθνικές ομάδες αρχίζουν να παρουσιάζουν τις ομάδες που θα βρεθούν στα πρώτα παράθυρα των προκριματικών του Eurobasket 2025. Ανάμεσα σε αυτές και η Ισπανία, που ξεκινάει ακόμα μια προσπάθεια ώστε να διατηρήσει τα σκήπτρα μετά την μεγάλη επιτυχία του 2023, όταν και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Οι Ίβηρες με τον Σέρτζιο Σκαριόλο στην άκρη του πάγκου θα αντιμετωπίσουν Λετονία και Βέλγιο στα τέλη του Φλεβάρη και στο πλαίσιο αυτό ο Ιταλός προπονητής παρουσίασε την προεπιλογή για τα παιχνίδια που έρχονται.

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ βρίσκεται στην λίστα των 14 παικτών που θα ενισχύσουν τους Φούριας Ρόχας στα παιχνίδια των προκριματικών, ωστόσο η μεγάλη είδηση είχε να κάνει με έναν συμπαίκτη του. Ο Ρίκι Ρούμπιο επιστρέφει στην αποστολή της εθνικής ομάδας, με τον κόουτς Σκαριόλο να τον συμπεριλαμβάνει στο κάλεσμα του Φεβρουαρίου, λίγες μέρες μετά την υπογραφή συμβολαίου με την Μπαρτσελόνα.

Από το προσκλητήριο του Φεβρουαρίου απουσιάζουν ηχηρά ονόματα, όπως αυτά των Σέρχιο Γιουλ, Άλεξ Αμπρίνες, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, αλλά και του Ουίλι Ερνανγκόμεθ.

Η προεπιλογή της Ισπανίας περιλαμβάνει τους: Αλμπέρτο Αμπάλντε, Κάρλος Αλοθέν, Ντάριο Μπριθουέλα, Βίκτορ Κλαβέρ, Αλμπέρτο Ντίαζ, Χάιμε Φερνάντεθ, Ρούντι Φερνάντεθ, Χούαντσο Ερνανγκόμεθ, Τσάμπι Λόπεθ-Αρόστεγκι, Ζοέλ Πάρα, Χάιμε Πραντίγια, Ρίκι Ρούμπιο, Εούλις Μπάεθ, Γιακούμπα Σίμα.