Μεγάλη μέρα για τον Άρη και knock out αγώνας με την Προμετέι για την πρόκριση στα προημιτελικά

Μεγάλη μέρα για τον Άρη και knock out αγώνας με την Προμετέι για την πρόκριση στα προημιτελικά

Γιώργος Γαβριλάκης 11:16 - 06.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 06.03.2024

Στη Ρίγα της Λετονίας, το βράδυ της Τετάρτης (6/3, 19:00, Novasports Prime), ο Άρης με αντίπαλο την ουκρανική Προμετέι θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στα προημιτελικά του EuroCup.

Η επιστροφή του Άρη στην Ευρώπη μετά από αρκετά χρόνια, δημιουργεί μονομιάς συνθήκες διάκρισης. Και για να συμβεί αυτή, θα πρέπει οι «κιτρινόμαυροι», το βράδυ της Τετάρτης (6/3, 19:00, Novasports Prime), να νικήσουν την Προμετέι.

Ο αγώνας θα γίνει στην Ρίγα της Λετονίας, μιας και η ουκρανική ομάδα παίζει μακριά από τα εδάφη της λόγο των πολεμικών συρράξεων με την Ρωσία, που ξεκίνησαν στις 24 Φεβρουαρίου του 2022, μα συνεχίζονται ακόμα...

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που στην πρώτη μας εμφάνιση στο EuroCup μετά από πολλά χρόνια, καταφέραμε να περάσουμε στις δώδεκα καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και να παίξουμε στα play-offs. Έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα, γεμάτη ποιότητα και βάθος στο ρόστερ της», είπε ο προπονητής των Κιτρινόμαυρων, Γιάννης Καστρίτης.

Επίσης, θύμισε πως «η Προμετέι τρέχει πολύ στο τρανζίσιον και σκοράρει πολλούς πόντους από δεύτερες ευκαιρίες, με τα επιθετικά ριμπάουντ. Συνεπώς, ο έλεγχος του ρυθμού και τα ριμπάουντ θα είναι καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε σκληρά και να δώσουμε το 100% και στις δύο άκρες του παρκέ».

Στο πρώτο knock out ματς της διαδικασίας η Μπανταλόνα κέρδισε εκτός έδρας την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Ουλμ και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά και το ίδιο θα διεκδικήσουν η Λόντον Λάιονς στην κόντρα της με την Τουρκ Τέλεκομ και η Γκραν Κανάρια με αντίπαλο την Μπεσίκτας.

Το πρόγραμμα της ημέρας

19:00 / Προμετέι - Άρης
20:00 / Λόντον Λάιονς - Τουρκ Τέλεκομ
22:00 / Γκραν Κανάρια - Μπεσίκτας