Ο Μοράντ με triple double διέλυσε τους Λέικερς στο Μέμφις (vids)

Τζα Μοράντ

i

© photo by Justin Ford / Getty Images / Ideal Images

Ο Μοράντ με triple double διέλυσε τους Λέικερς στο Μέμφις (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:54 - 01.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:10 - 01.03.2023

Ο Τζα Μοράντ απόντος του τραυματία ΛεΜπρόν Τζέιμς, έστησε ένα προσωπικό πάρτι στο Μέμφις και με σπουδαίες επιδόσεις οδήγησε την ομάδα του στην επικράτηση με 121-109 επί των Λέικερς - Νίκες για Ουίζαρντς, Ράπτορς και Σπερς.

O Τζα Μοράντ τελείωσε το ματς με 39 πόντους. Το εντυπωσιακό ήταν ότι τους 28 από αυτούς τους έβαλε στην τρίτη περίοδο, ενώ λίγο αργότερα τελείωσε το ματς έχοντας επιπλέον 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ

Με αυτές τις επιδόσεις, οι Λέικερς που αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία ΛεΜπρόν Τζέιμς, δεν μπόρεσαν νααντισταθούν. Οι Μέμφις Γκρίζλις νίκησαν με 121-109 και οι Λιμνάνθρωποι δεν ξέρουν πως ακριβώς θα επιβιώσουν, ειδικά από τη στιγμή που ο ΛεΜπρόν θα απουσιάσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες. 

Οι Αρκούδες πάντως, δεν άφησαν περιθώρια στους Καλιφορνέζους -ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Πέραν του triple double από τον Τζα Μοράντ είδαν τον Εξέβιερ Τίλμαν να ξεκινάει βασικός και να πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του. Αν και έχει 5,4 πόντους και 4,1 ριμπάουντ μέσο όρο, αυτή τη φορά ολοκλήρωσε τον αγώνα με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ

Με αυτή του την παρουσία έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στη νίκη της ομάδας του, τη στιγμή που οι Λέικερς ναι μεν είδαν τον Άντονι Ντέιβις να κάνει ένα εντυπωσιακό double double με 28 πόντους και 19 ριμπάουντ, αλλά μόνο οι Λόνι Ουόκερ (21 πόντοι) και Όστιν Ριβς (ακολούθησαν). Οι υπόλοιποι απλώς έτρεχαν πάνω κάτω, χωρίς τον αρχηγό τους ΛεΜπρόν και με τον ΝτιΆντζελο Ράσελ επίσης τραυματία. 

Ατλάντα - Ουάσινγκτον: 116-119

O Μπράντλεϊ Μπιλ με 37 πόντους και ο Κάιλ Κούζμα με 28 χάλασαν το ντεμπούτο του Κουίν Σνάιντερ στον πάγκο των Ατλάντα Χοκς. Ο πρώην τεχνικός των Γιούτα Τζαζ, ο οποίος πριν μερικές ώρες υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τα Γεράκια είδε τους Ουίζαρντς να φθάσουν στη νίκη με 119-116 και τον Τρέι Γιανγκ να μην μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του. 

Ο σούπερ σταρ των Χοκς, ο οποίος θεωρήθηκε υπεύθυνος για την απόλυση του κόουτς Νέιτ ΜακΜίλαν, είχε 1/8 σουτ στην τελευταία περίοδο, ενώ τρεις προσπάθειές του μπλοκαρίστηκαν στις τελευταίες κρίσιμες περιόδους. Τελείωσε το ματς με 31 πόντους, αλλά είχε 11/26 προσπάθειές και η Ατλάντα ηττήθηκε παρά το γεγονός ότι άλλοι έξι παίκτες της είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. 

Τορόντο - Σικάγο: 104-98

Οι Ράπτορς με πρωταγωνιστές τους Πασκάλ Σιάκαμ (20 πόντους) και Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ (19 πόντους) οδήγησαν τους Τορόντο Ράπτορς στην όγδοη νίκη τους στα τελευταία 10 ματς. 

Πέραν των δύο, ο OG Ανουνόμπι είχε 17 πόντους, ενώ ο Τζέικου Ποέλτλ, ο οποίος έχει αναβαθμίσει την φροντ λάιν της ομάδας είχε 14 πόντους. 

Για τους Μπουλς, ο Νίκολα Βούτσεβιτς ήταν πρώτος σκόρερ με 23 πόντους, ενώ ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν απέναντι στην πρώην ομάδα του έμεινε στους 13 πόντους, ίσως στο χειρότερο φετινό του παιχνίδι. 

Γιούτα - Σαν Αντόνιο: 94-102

Τέλος στο αρνητικό σερί των Σαν Αντόνιο Σπερς. Μετά από 16 συνεχόμενες ήττες τα Σπυρούνια με πρωταγωνιστή τον Κέλντον Τζόνσον (25 πόντους) νίκησαν στη Γιούτα με 102-94. 

Ο Νταγκ ΜακΝτέρμοντ με 19 πόντους και ο rookie Τζέρεμι Σοτσάν με 13 έβαλαν το... χεράκι τους στην πρώτη εκτός έδρας νίκη των Τεξανών από τα μέσα του Δεκέμβρη του 2022.