Αγνώριστοι οι Μπακς έχασαν και στο Μέμφις από τους... άγνωστους Γκρίζλις (vids)
i

photo by Justin Ford / Getty Images / Ideal Images

Αγνώριστοι οι Μπακς έχασαν και στο Μέμφις από τους... άγνωστους Γκρίζλις (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:00 - 16.02.2024 / Ανανεώθηκε: 07:07 - 16.02.2024

Οι Γκρίζλις αγωνίζονται -εδώ και καιρό- με μία σύνθεση έκτακτης ανάγκης, παρόλα αυτά νίκησαν (113-110) τους Μιλγουόκι Μπακς στο Μέμφις. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 35 πόντους και 12 ασίστ, αλλά για μία ακόμα φορά ήταν… μόνος του!

Συνάντησαν στο Μέμφις ένα σύνολο που περισσότερο θύμιζε ομάδα της G-League, παρά κάποια του ΝΒΑ. Μόνο που οι Μιλγουόκι Μπακς δεν κατάφεραν να νικήσουν ούτε τους… εναπομείναντες Γκρίζλις. 

Έχασαν με 113-110 και χρειάστηκε να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να ανταγωνιστούν τους γηπεδούχους, που ναι μεν δεν είχαν στη διάθεσή τους όλους τους βασικούς τους παίκτες και μόνο ο Σάντι Αλντάμα ήταν ενεργός από αυτούς που ξεκίνησαν τη σεζόν στο rotation, αλλά δεν τα κατάφεραν! 

Έτσι, τα Ελάφια ηττήθηκαν για πέμπτη φορά στα οκτώ ματς που έχουν αγωνιστεί τον μήνα Φλεβάρη και γενικά από τη μέρα της αντικατάστασης του κόουτς Έιντριαν Γκρίφιν με τον Ντοκ Ρίβερς τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. 

Κάποιες εκλάμψεις υπάρχουν μόνο (όπως η νίκη επί των Νάγκετς και άλλη μία στο Ντάλας) για να θυμίσουν την ομάδα που θεωρητικά μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Ντέιμιαν Λίλαρντ θα διεκδικήσουν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. 

Πάντως, ο Greek Freak για μία ακόμα φορά ήταν αποτελεσματικός, αλλά… μόνος. Έβαλε 35 πόντους με μόλις 17 σουτ (15/17!), μοίρασε 12 ασίστ, αλλά τίποτα από αυτά δεν ήταν αρκετά. Οι Μπακς κυνήγησαν την επιστροφή στο τέλος της τέταρτης περιόδου και είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στην τελευταία επίθεση, αλλά ο Λίλαρντ παραλίγο να χάσει τη μπάλα από την πίεση της άμυνας και τελικά ήταν άστοχος σε μακρινό τρίποντο στην εκπνοή χωρίς... προϋποθέσεις.

Οι Γκρίζλις το πανηγύρισαν δεόντως. Διότι, η προσπάθειά του είναι… ηρωϊκή, μιας και αγωνίζονται χωρίς τον Τζα Μοράντ, τον Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ και τον Ντέσμον Μπέιν. Δηλαδή, της μονάδες που προσφέρουν αστερόσκονη και συνολικά 70 πόντους σε κάθε ματς. 

Δεν έπαιξε ούτε ο Μάρκους Σμαρτ, αλλά και άλλοι σημαντικοί ρολίστες όπως ο Λου Κενάρντ, ο Μπράντον Κλαρκ ή ο βετεράνος Ντέρικ Ρόουζ

Και ποιοί έπαιξαν; Ο Ζαϊρ Ουίλιαμς και ο Βινς Ουίλιαμς. Και ήταν αρκετοί! Έβαλαν από 27 πόντους ο καθένας, ο Τζόρνταν Γκουντγουϊν, ο οποίος παίζει με δεκαήμερο συμβόλαιο τους βοήθησε σημαντικά (11 πόντους, 7 ασίστ), όπως και ο Τρέι Τζέμισον (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ). Όλοι τους, ουσιαστικά άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. 

Για τους Μπακς, πέραν τους 35 πόντους του Αντετοκούνμπο, ο Λίλαρντ πρόσθεσε 24, αλλά με πολύ άσχημα ποσοστά. Είχε 3/13 τρίποντα και συνολικά 7/21 σουτ. Έκανε 7 ασίστ, αλλά και 4 λάθη, ενώ χωρίς τον τραυματία Κρις Μίντλετον, δεν υπήρξε μία τρίτη συνεπής πηγή πόντων. Παρά μόνο οι 15 του Μπόμπι Πόρτις και οι 14 του Μπρουκ Λόπεζ. 

Αυτή ήταν η 21η ήττα για το Μιλγουόκι που χάνει την επαφή του με την κορυφή της Ανατολής, καθώς πλέον το 43-12 των Μπόστον Σέλτικς μοιάζει άπιαστο. Το ίδιο, μακρινή πάντως, φαντάζει και η απόσταση με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (36-17) που βρίσκονται στην δεύτερη θέση της περιφέρειας. 

NBA All Star Game: Τα εντυπωσιακά διαδραστικά παρκέ που θα δείχνουν ριπλέι φάσεων και στατιστικά
NBA

18:07 - 15.02.2024

NBA All Star Game: Τα εντυπωσιακά διαδραστικά παρκέ που θα δείχνουν ριπλέι φάσεων και στατιστικά

Το NBA εντυπωσιάζει για άλλη μία φορά καθώς στο φετινό All Star Game, τα παρκέ θα είναι LED και διαδραστικά, προσθέτοντας επιπλέον ενδιαφέρον στην ετήσια συνάντηση των αστέρων του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Την ίδια στιγμή οι Γκρίζλις, πρακτικά έχουν σβήσει τους στόχους τους για φέτος. Πρόκειται για την ίδια σχεδόν ομάδα που πριν δύο χρόνια διεκδίκησε την κορυφή της Δύσης, αλλά με τόσους πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς φέτος δεν μπορεί να περιμένει πολλά. Με 20-36 έχουν περισσότερες νίκες μόνο από τους Σπερς και τους Μπλέιζερς στην περιφέρειά τους.