Μετά από 54 χρόνια ο κόουτς Μπέχαϊμ παραιτήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σίρακιουζ

Τζιμ Μποχέιμ

i

photo by Bryan Bennett / Getty Images / Ideal Images

Μετά από 54 χρόνια ο κόουτς Μπέχαϊμ παραιτήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σίρακιουζ

Γιώργος Γαβριλάκης 09:24 - 09.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:18 - 09.03.2023

Ανέλαβε ως πρώτος προπονητής του Σίρακιουζ το 1976, ενώ στην ομάδα μπάσκετ του Πανεπιστημίου δούλευε από το 1969. Ο Τζιμ Μπέχαϊμ παραιτήθηκε και οι Πορτοκαλί αλλάζουν κεφάλαιο στην ιστορία τους.

Στο Σίρακιουζ δεν μπορούν να θυμηθούν καν πως ήταν η ομάδα μπάσκετ πριν την εποχή του Τζιμ Μπέχαϊμ. Ο θρυλικός κόουτς πέρασε τη πόρτα του Πανεπιστημίου για πρώτη φορά το 1969 για να γίνει βοηθός προπονητή. 

Από το 1976 μέχρι πριν από λίγες ώρες ήταν ο head coach των Πορτοκαλί -όπως είναι το προσωνύμιό τους- και μάλιστα είχε οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του εθνικού πρωταθλήματος το 2003, παρέα με τον Καρμέλο Άντονι. 

Έφθασε πέντε φορές στο Final Four του NCAA με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή του 2016, ενώ το 2010 βραβεύτηκε ως κορυφαίος προπονητής ολόκληρης της χώρας. 

Είχε ενημερώσει ότι σκοπεύει να εγκαταλείψει το 2018, αλλά το γεγονός ότι ο γιος του. Μπάντι Μπέχαϊμ, πήρε υποτροφία στο ίδιο πανεπιστήμιο τον έκανε να παρατείνει τη δράση του. 

Τώρα, όμως, αποχαιρέτησε τους συνεργάτες και τους παίκτες του σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα με καγκελάριο του Σίρακιουζ, Κεντ Σίβερουντ να δηλώνει πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως χωρίς τον Τζιμ Μπέχαϊμ δεν θα είχαμε γίνει ένα από τα πιο ισχυρά μπασκετικά προγράμματα στις ΗΠΑ. Αφιέρωσε τη ζωή του και θα παραμείνει στην καρδιά μας για πάντα». 

Ο ίδιος ο Μπέχαϊμ είπε απλώς, ότι «αισθάνομαι ευλογημένος που κατάφερε να μείνω τόσα πολλά χρόνια εδώ και να είμαι ο προπονητής της ομάδας». 

Πλέον, στο ρόλο και στη θέση του αναλαμβάνει o απόφοιτος του Σίρακιουζ και για πολλά χρόνια συνεργάτης του στον πάγκο, Άντριαν Ότρι.