Η Μετροπολιτάν χρεοκόπησε και δεν θα αγωνιστεί ξανά στο πρωτάθλημα της Γαλλίας

Βίκτορ Ουεμπανιαμά

Η Μετροπολιτάν χρεοκόπησε και δεν θα αγωνιστεί ξανά στο πρωτάθλημα της Γαλλίας

Νίκος Καλαμπάκας 17:35 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:39 - 29.05.2024

Σε δύσκολη φάση βρίσκεται η πρώην ομάδα του Βίτορ Ουεμπανιάμα. Οι Μετροπολιτάνς ενημέρωσαν τις Αρχές της Γαλλίας ότι έχουν χρεοκοπήσει και πως τη νέα σεζόν δεν θα μπορούν να αγωνιστούν σε κάποιο πρωτάθλημα της χώρας τους.

Μπορεί πέρυσι να έπαιζε στους τελικούς του πρωταθλήματος Γαλλίας, ωστόσο φέτος η σεζόν ήταν καταστροφική για τη Μετροπολιτάνς, πρώην ομάδα του Βίκτορ Ουεμπανιάμα, η οποία σύμφωνα με γαλλικό Μέσο, έχει δηλώσει χρεοκοπία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Parisien , οι υπεύθυνοι της ομάδας ενημέρωσαν τη γαλλική ομοσπονδία μπάσκετ ότι δεν μπορούν πλέον να συμμετέχουν σε καμία διοργάνωση.

Αν και ο σύλλογος έψαχνε για επενδυτές, δεν το κατάφερε με αποτέλεσμα να εγκαταλείπει την προσπάθεια.

Αφού έπαιξε για την ομάδα της EuroLeague, Βιλερμπάν, τη σεζόν 2021-22, ο Ουεμπανιάμα αποφάσισε να μετακομίσει στη Μετροπολιτάν για να προετοιμαστεί για το ντραφτ του NBA 2023.

Εκεί, τον προπονούσε ο Βινσέτ Κολέ, ο οποίος προπονεί και την εθνική Γαλλίας στην οποία ανήκει ο Γάλλος ρούκι της χρονιάς στο NBA. Μαζί, πέρασαν στους τελικούς του LNB Pro A (της κορυφαίας διοργάνωσης μπάσκετ της Γαλλίας), όπου έχασαν τον τίτλο με 3-0 από τη Μονακό.

Δυστυχώς, η σεζόν 2023-24 δεν ήταν ευγενική με τον σύλλογο. Ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο του LNB Pro A στο κάτω μέρος της βαθμολογίας με ρεκόρ 4-30 και θα υποβιβάστηκαν στην LNB Pro B πριν την πτώχευση.

Από την ίδρυσή της το 2007, η ομάδα κέρδισε το Κύπελλο Γαλλικής Ομοσπονδίας τη σεζόν 2012-13 και το Σούπερ Καπ Γαλλίας το 2013. Αγωνίστηκαν επίσης σε διεθνές τουρνουά όπως το FIBA ​​EuroChallenge και το EuroCup.