O... Εξωγήινος αποχώρησε και η Mετροπολιτάνς κατέρρευσε: Από τους τελικούς του 2023 στον υποβιβασμό του 2024
i

© photo by Aurelien Meunier / Getty Images / Ideal Images

O... Εξωγήινος αποχώρησε και η Mετροπολιτάνς κατέρρευσε: Από τους τελικούς του 2023 στον υποβιβασμό του 2024

Γιώργος Γαβριλάκης 18:03 - 15.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:40 - 15.04.2024

Τη σεζόν 2023-24 η Μετροπολιτάνς με τον Βικτόρ Ουεμπανιάμα έφθασε στους τελικούς της Γαλλίας και φέτος που ο Alien βρίσκεται στο ΝΒΑ, η ομάδα από τα προάστια του Παρισιού... υποβιβάστηκε στην PROB.

Η κατάκτηση του Eurocup από την Παρί διατήρησε το... φως που παράγεται από το μπάσκετ στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Μόνο που τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που συνέβη την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Τότε που Βικτόρ Ουεμπανιαμά δεν βρισκόταν στην Αμερική, δεν έλαμπε στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά κατοικούσε στο προάστιο του Παρισιού, το Λεβαλουά-Περέ και αγωνιζόταν με την Μετροπολιτάνς '92.

Ο 20χρονος, ο οποίος έγινε μονομιάς σούπερ σταρ στις ΗΠΑ, από την πρώτη του κιόλας χρονιά στον «μαγικό πλανήτη», τη σεζόν 2023-24 έκανε την Μετροπολιτάνς φόβητρο εντός της γαλλικής επικράτειας. Για όλους, εκτός από τη Μονακό.

Μαζί με τον φίλο του και επίσης rookie NBAer, Μπιλάλ Κουλιμπαλί (Ουάσινγκτον Ουίζαρντς), είχαν οδηγήσει την ομάδα μέχρι τους τελικούς του γαλλικού πρωταθλήματος. Εκεί όπου νικήθηκαν από τον Μάικ Τζέιμς και την παρέα του, παρόλα αυτά έβαλαν στον χάρτη -ειδικά ο Alien, όπως είναι το προσωνύμιο του Ουεμπανιαμά- μία ομάδα που μέχρι τότε δεν... υπήρχε. Και δύσκολα θα... ξαναυπάρξει στο άμεσο μέλλον.

Μετά την Kυριακάτικη (14/4) εντός έδρας ήττα από την Σαλόν, η Μετροπολιτάν, πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του LNB υποβιβάστηκε και μαθηματικά στην δεύτερη κατηγορία των εθνικών πρωταθλημάτων της χώρας. Άρα, μέσα σε λίγους μήνες από την κορυφαία σεζόν της ιστορίας του συλλόγου, ήρθε μία από τις χειρότερες στιγμές της. Χωρίς τον Ουεμπανιαμά δεν υπάρχει... ζωή.

O Τιμ Φρέιζιερ, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και φέτος για έναν αγώνα με τον Προμηθέα, προσπάθησε να την... σώσει, παρέα και με έναν άλλον πρώην παίκτη ελληνικής ομάδας, τον Αξέλ Τουπέν (Ολυμπιακός), αλλά δεν πλησίασαν καν τον στόχο τους.