Μήτρου-Λονγκ στο Sportal: «Πρωτοπόρος ο Σπανούλης για το ευρωπαϊκό μπάσκετ»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 15:43 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:33 - 12.12.2023

Ο Ελάιτζα Μήτρου - Λονγκ μιλάει στην κάμερα του Sportal για το Περιστέρι, αποθεώνει τον Βασίλη Σπανούλη, και αποκαλύπτει το πρώτο πράγμα που ρώτησε ο αδερφός του, Ναζ, όταν ήρθε στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Τα αδέρφια Μήτρου - Λονγκ είναι για πρώτη φορά μαζί στην ίδια πόλη... χειμώνα και κανείς από τους δύο δεν μπορεί να κρύψει την χαρά και τον ενθουσιασμό του για αυτό.

Ο Ελάιτζα - Μήτρου Λονγκ λοιπόν, την εξέφρασε και μπροστά στην κάμερα του Sportal, με τον γκαρντ του Περιστερίου να μιλάει για την συνύπαρξή του με τον αδερφό του στην ίδια πόλη, αλλά και να αποκαλύπτει το πρώτο πράγμα το οποίο τον ρώτησε ο Ναζ για την Αθήνα!

Φυσικά δεν παρέλειψε και το Περιστέρι, μιλώντας για την πορεία της ομάδας την φετινή σεζόν, ενώ αποθέωσε και τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο αποκάλεσε Θρύλο!

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ στην κάμερα του Sportal:

-Κάνεις πλάκα στον αδερφό σου επειδή εσύ έχεις το ελληνικό διαβατήριο κι εκείνος όχι;

-Όχι, όχι. Είναι οικογένεια. Θα το πάρει βέβαια σύντομα. Θα βγει τον Ιανουάριο, αν όχι τον Δεκέμβριο. Οπότε δεν του κάνω πλάκα. Είναι ο αδερφός μου.

-Πώς είναι το να τον έχεις ξανά μαζί σου στην ίδια πόλη μετά από τόσα πολλά χρόνια;

-Για να είμαι ειλικρινής δεν έχουμε βρεθεί στην ίδια πόλη, εκτός του καλοκαιριού. Είναι παράξενο που είμαστε στην Αθήνα. Είναι ευλογία. Πιστεύω στον Θεό και η οικογένειά μου είναι βαθιά θρησκευόμενη, οπότε πιστεύω πως εάν δουλεύεις σκληρά, είσαι ταπεινός και παραμείνεις πεινασμένος, ο Θεός θα κάνει πράγματα για εσένα. Αυτό είναι κάτι που έκανε, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για την μαμά μου και τον μπαμπά μου. Νοιώθω ευλογημένος και θα συνεχίσω να παλεύω.

-Τι του είπες όταν σε ρώτησε για την ζωή στην πόλη και την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα; Γιατί έχεις μεγάλη εμπειρία σε αυτό το κομμάτι κι εκείνος δεν έχει καμία.

-Πάντα με ρωτάει πώς είναι το φαγητό εδώ. Ήρθε από την Λιθουανία Δεν ξέρω πώς είναι το Κάουνας και τι έχει να κάνεις εκεί, αλλά στην Αθήνα έχει πολλά! Του αρέσουν πολύ τα εστιατόρια και με ρώτησε σε ποια να πάει. Του είπα λοιπόν για τα εστιατόρια που έχω πάει εγώ. Είμαστε βέβαια μισοί Έλληνες, οπότε σαν στο σπίτι μας εδώ, ειδικά τώρα που είναι και όλη η οικογένειά μας εδώ.

-Ξέρεις πως και οι δύο κάποια στιγμή πρέπει να μάθετε τη γλώσσα κάποια στιγμή…

-Ναι, ναι. Η μητέρα μου μιλάει τη γλώσσα και προσπαθεί να μας μάθει τη γλώσσα, αλλά είμαστε μεγάλοι πλέον. Εγώ ξέρω κάποια πράγματα γιατί είμαι εδώ 3-4 χρόνια, οπότε όσο περνάει ο χρόνος θα τα βρούμε.

-Τι γίνεται στο Περιστέρι; Είχατε μερικά μεγάλα αποτελέσματα στο Champions League και θέλω και το σχόλιό σου για τον Βασίλη Σπανούλη, διότι ξέρεις πόσο μεγάλος θρύλος είναι εδώ στην Ελλάδα…

-Το Basketball Champions League είναι ένα παιχνίδι την φορά. Είναι ανταγωνιστικό, όμως δεν το κοιτάμε. Κοιτάμε πρώτα την προπόνηση. Αν είμαστε καλά και αποδώσουμε αυτά που πρέπει, τότε δεν έχει σημασία με ποιον παίζουμε. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και πάμε μέρα μέρα. Ξέρω πως ο Σπανούλης, όχι μόνο για το πρόγραμμα αυτό, αλλά για το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πρωτοπόρος. Έτσι μπορείς να το θέσεις. Είναι πρωτοπόρος. Δουλεύει σκληρά και τίποτα δεν του χαρίστηκε. Πάλεψε για πολλά και για αυτό μου αρέσει ως παίκτης, ως κόουτς και ως άνθρωπος. Ακόμα μαθαίνω και εκείνος μαθαίνει για εμάς. Είναι τρομερό να παίζεις για έναν τύπο σαν αυτόν. Είναι θρύλος και έρχεται μια φορά στη ζωή σου. Εάν σε διαλέγει ο Σπανούλης, υπάρχει λόγος. Πρέπει να μείνεις ταπεινός και πεινασμένος και να πιστεύεις στον Θεό.

-Και κάτι τελευταίο. Επειδή στον δεύτερο γύρο θα παίξεις απέναντι στον Ναζ, καθώς θα έχει το διαβατήριό του. Θα τον κερδίσεις; Όχι μόνο ως ομάδα, αλλά κι εκείνον προσωπικά!

-Ναι, ναι. Είμαστε ανταγωνιστικοί. Κάθε φορά που παίζουμε μεταξύ μας υπάρχει ένταση. Παίξαμε στο κολέγιο και προσωπικά ήμουν καλύτερος, αλλά η ομάδα του κέρδισε. Θα δούμε όμως. Όσο περνάει ο καιρός θα δούμε. Δεν κοιτάζω όμως τόσο μακριά. Κοιτάζω ένα παιχνίδι την φορά και κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε. Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα θα το συζητήσουμε ξανά.