Στο Πριγκιπάτο του Μονακό ο Ολυμπιακός για την έβδομη νίκη, χωρίς Γκος και Πετρούσεφ

Στο Πριγκιπάτο του Μονακό ο Ολυμπιακός για την έβδομη νίκη, χωρίς Γκος και Πετρούσεφ

Γιώργος Γαβριλάκης 10:45 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 30.11.2023

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Μονακό, εκεί όπου το βράδυ της Πέμπτης (30/11, 20:00, NovaSports 4) θα αντιμετωπίσει την ομάδα που απέκλεισε πέρσι στον ημιτελικό του Final Four και πρόπερσι στα Play Offs της EuroLeague. Και οι δύο έχουν από έξι νίκες σε 10 αγώνες και ψάχνουν την έβδομη στο πλαίσιο της 11η αγωνιστικής - Οι Πειραιώτες δεν έχουν στη διάθεσή τους τον τραυματία Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και τον νεοαποκτηθέντα Φιλίπ Πετρούσεφ.

Τα τελευταία δύο χρόνια η... σύνδεση του Ολυμπιακού με τη Μονακό είναι ισχυρή και τα αποτελέσματα αυτής αρκούντως ικανοποιητικά για την ομάδα του Πειραιά. Την περασμένη σεζόν συναντήθηκαν στον ημιτελικό του Final Four του Κάουνας και οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πήραν την πρόκριση και πανηγύρισαν, μερικές ώρες βέβαια πριν απογοητευτούν στον τελικό κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. 

Μία χρονιά πριν ο Ολυμπιακός είχε συναντήσει στα play offs της EuroLeague την ομάδα από το Πριγκιπάτο και την είχε αποκλείσει σε μία σούπερ ανταγωνιστική σειρά που κρίθηκε στα πέντε παιχνίδια και στο τελευταίο ήρθε η νίκη μέσα στο ΣΕΦ. Τώρα, η κατάσταση δεν είναι κρίσιμη, ούτε οριακή, δεν κρίνεται το μέλλον, η πρόκριση ή η επιβίωση κανενός, αλλά δύο από τις πιο δυναμικές ομάδες των τελευταίων χρόνων συναντιούνται το βράδυ της Πέμπτης (30/11, 20:00, NovaSports 4) για την 11η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογική διοργάνωσης μπάσκετ της ηπείρου. 

Και οι δύο ομάδες έχουν το ίδιο ρεκόρ αυτή τη στιγμή, δηλαδή έξι νίκες και τέσσερις ήττες στη συλλογή τους, με την Μονακό να προέρχεται από σπουδαία νίκη στην έδρα της Μπασκόνια και ο Ολυμπιακός από τρεις διαδοχικές νίκες με Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ερυθρό Αστέρα και Ζαλγκίρις. 

Στο Βελιγράδι συναντιούνται οι... παλιόφιλοι και η Παρτίζαν του Ομπράντοβιτς αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό
EUROLEAGUE

10:10 - 30.11.2023

Στο Βελιγράδι συναντιούνται οι... παλιόφιλοι και η Παρτίζαν του Ομπράντοβιτς αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς το βράδυ της Πέμπτης (30/11, 21:45, Novasports prime) θα συναντήσει τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι και επιθυμεί να τον νικήσει, γιατί η Παρτίζαν έχει ξεκινήσει νωθρά τη δράση της στην EuroLeague. Πάντως, ο... αγαπημένος του Ζοτς, αλλά και της κερκίδας των παρτιζάνων, Ματίας Λεσόρ, θέλει να χαλάσει τα σχέδια των Σέρβων και οι «πράσινοι» ψάχνουν την έβδομη νίκη τους στην 11η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στη Μακάμπι (14 Νοεμβρίου) και ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο δεξί του πόδι. Επίσης, στο ματς δεν θα εμφανιστεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών, ο Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν θα λάβει χώρα στο Μονακό. 

Το πρόγραμμα της Πέμπτης (30/11)

19:45 / Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης (NovaSports 5)
20:00 / Μονακό - Ολυμπιακός (NovaSports 4)
21:05 / Μακάμπι Τελ Αβίβ - Άλμπα Βερολίνου (NovaSports 6)
21:30 / Μιλάνο - Ζαλγκίρις (NovaSports start)
21:30 / Μπάγερν Μονάχου - Βίρτους Μπολόνια (NovaSports 3)
21:45 / Παρτίζαν - Παναθηναϊκός (Novasports 4)

To πρόγραμμα της Παρασκευής (1/12)

21:00 / Ερυθρός Αστέρας - Αναντολού Εφές (NovaSports 4)
21:30 / Βαλένθια - Μπασκόνια (NovaSports 5)
21:30 / Μπαρτσελόνα - Βιλερμπάν (NovaSports prime)

Sportal Euroleague Show για τις μάχες των «αιωνίων» σε Μονακό & Βελιγράδι και του Big 4 στην Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!