Στο Βελιγράδι συναντιούνται οι... παλιόφιλοι και η Παρτίζαν του Ομπράντοβιτς αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό

Στο Βελιγράδι συναντιούνται οι... παλιόφιλοι και η Παρτίζαν του Ομπράντοβιτς αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό

Γιώργος Γαβριλάκης 10:10 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:50 - 30.11.2023

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς το βράδυ της Πέμπτης (30/11, 21:45, Novasports prime) θα συναντήσει τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι και επιθυμεί να τον νικήσει, γιατί η Παρτίζαν έχει ξεκινήσει νωθρά τη δράση της στην EuroLeague. Πάντως, ο... αγαπημένος του Ζοτς, αλλά και της κερκίδας των παρτιζάνων, Ματίας Λεσόρ, θέλει να χαλάσει τα σχέδια των Σέρβων και οι «πράσινοι» ψάχνουν την έβδομη νίκη τους στην 11η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το 2012, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, αλλά στα 13 του χρόνια στον πάγκο της ομάδας δημιούργησε μία Δυναστεία όμοια, αν όχι πιο... ισχυρή, από αυτή της ομότιτλης αμερικάνικης σαπουνόπερας με τις περιπέτειες των μεγαλοεπιχειρηματιών Κάρινγκτον και των μεσοαστών Μπλέιζντελ, που είχαν κατακλίσει τις τηλεοράσεις και τα βίντεοκλαμπ της δεκαετίας του '80. 

Από τότε, μέχρι και σήμερα, δηλαδή εδώ και σχεδόν μία ντουζίνα χρόνια, κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον «Γκαστόνε» το συναίσθημα είναι έντονο, η αγάπη υπαρκτή, αλλά και οι στόχοι ξεκάθαροι και από τις δύο πλευρές. Η νίκη είναι ο μόνος προορισμός και το βράδυ της Πέμπτης (30/11, 21:45, Novasports prime), ο Σέρβος κόουτς θα φιλοξενήσει στο Βελιγράδι τους «πράσινους» για τον αγώνα της 11ης αγωνιστικής της EuroLeague

Εκτός από τον πρώην προπονητή του, ο Παναθηναϊκός θα συναντήσει στη Λευκή Πόλης και έναν τέως παίκτη του, τον Ματέους Πονίτκα. Το ίδιο όμως, θα κάνει και η Παρτίζαν, που το καλοκαίρι αποχαιρέτησε τον Ματίας Λεσόρ, ο οποίος πλέον φοράει το τριφύλλι στο στήθος και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην EuroLeague με νέα χρώματα, αλλά με το ίδιο δυναμικό στυλ. Πάντως, η σύνδεσή του Γάλλου σέντερ και με τους φιλάθλους της Παρτίζαν, αλλά και με τον σύλλογο συνολικά είναι πολύ ισχυρή. Άλλωστε, ακόμα και τα γενέθλιά του που ήταν χθες (29/11) τα γιόρτασε παρέα με τους τέως συμπαίκτες του, αλλά και τους νυν φυσικά. 

Πέρσι, ο Λεσόρ ως... παρτιζάνος είχε βοηθήσει την ομάδα του στη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Stark Arena, σε ένα ματς που ο Τζέιμς Νάναλι είχε βάλει το κρίσιμο τρίποντο 33 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ενώ στην τελευταία επίθεση των «πρασίνων» ο Πονίτκα είχε αποτύχει στην προσπάθειά του να «κλέψει» τη νίκη για λογαριασμό της ομάδας που τότε head coach ήταν ο Χρήστος Σερέλης. 

Τώρα, τα δεδομένα είναι διαφορετικά, ο κόουτς Εργκίν Αταμάν διαχειρίζεται την ομάδα και πέραν της σύνδεσης του Ομπράντοβιτς με τον Παναθηναϊκό, από μόνη της η συνάντηση του Τούρκου με τον Σέρβο δημιουργεί ενδιαφέρουσες καταστάσεις. Ειδικά από τη στιγμή που η Παρτίζαν στο ξεκίνημα της σεζόν δεν έχει ενθουσιάσει -σε καμία περίπτωση- και στην πραγματικότητα προσπαθεί να βρει τον τρόπο που θα αναπτυχθεί και θα πρωταγωνιστήσει. 

Προς το παρόν έχει 4 νίκες σε 10 αγώνες και ο Παναθηναϊκός δύο περισσότερες. Αγωνιστικά πάντως, οι γηπεδούχοι αναμένεται να επανεμφανίσουν στο παρκέ τον Κέβιν Πάντερ, ο οποίος δείχνει πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και προβλέπεται να πάρει χρόνο συμμετοχής. Πάντως, ο «Ζοτς» τον τελευταίο καιρό έχει δει τον έμπειρο Τζέιμς Νάναλι να κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και συνολικά την τρέχουσα περίοδο έχει 13,3 πόντους και 3,9 ριμπάουντ μέσο όρο. 

Αταμάν: «Ο Ζέλικο είναι σε άλλο επίπεδο, η Παρτίζαν είναι πολύ καλή ομάδα»
EUROLEAGUE

15:37 - 29.11.2023

Αταμάν: «Ο Ζέλικο είναι σε άλλο επίπεδο, η Παρτίζαν είναι πολύ καλή ομάδα»

Ο Εργκίν Αταμάν σε δηλώσεις του κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού AKTOR με προορισμό το Βελιγράδι για το αυριανό ματς με την Παρτίζαν (30/11, 21:45) τόνισε μεταξύ άλλων πως για να πάρουν τη νίκη οι «πράσινοι« θα πρέπει να αποφύγουν τα πολλά λάθη. Παράλληλα, ο Τούρκος τεχνικός αποθέωσε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος συνεχίζει να αγωνίζεται χωρίς τους τραυματίες Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο Ντίνος Μήτογλου είναι ο μέγας πρωταγωνιστής μέχρι στιγμές. Ο Έλληνας φόργουορντ παράγει 17,3 πόντους και 6,1 ριμπάουντ ανά αγώνα και μαζί με τον Ματίας Λεσόρ έχουν δημιουργήσει ένα δυναμικό δίδυμο με ποικιλία στο παιχνίδι τους κοντά, αλλά και μακριά από το καλάθι (στην περίπτωση του Μήτογλου). 

Sportal Euroleague Show για τις μάχες των «αιωνίων» σε Μονακό & Βελιγράδι και του Big 4 στην Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!