Αταμάν: «Ο Ζέλικο είναι σε άλλο επίπεδο, η Παρτίζαν είναι πολύ καλή ομάδα»

Εργκίν Αταμάν

i

Εργκίν Αταμάν/©Intime

Αταμάν: «Ο Ζέλικο είναι σε άλλο επίπεδο, η Παρτίζαν είναι πολύ καλή ομάδα»

Ελένη Ανδρικοπούλου 15:37 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:38 - 29.11.2023

Ο Εργκίν Αταμάν σε δηλώσεις του κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού AKTOR με προορισμό το Βελιγράδι για το αυριανό ματς με την Παρτίζαν (30/11, 21:45) τόνισε μεταξύ άλλων πως για να πάρουν τη νίκη οι «πράσινοι« θα πρέπει να αποφύγουν τα πολλά λάθη. Παράλληλα, ο Τούρκος τεχνικός αποθέωσε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Παναθηναϊκός AKTOR αναχώρησε για το Βελιγράδι ενόψει του αυριανού αγώνα με την Παρτίζαν (30/11, 21:45) στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της EuroLeague. Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο κόουτς των «πράσινων», Εργκίν Αταμάν κατά την αναχώρηση τόνισε ότι για να πάρει τη νίκη το «τριφύλλι» θα πρέπει να αποφύγει τα πολλά λάθη, ενώ υποστήριξε ότι οι παίκτες του έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν την φιλοσοφία που θέλει να εφαρμόσει ο ίδιος. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τούρκος τεχνικός:

«Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολη έδρα. Σημαντικό το πως θα κρατήσουμε τη στρατηγική μας στο παρκέ. Η Παρτιζάν είναι μια πολύ καλή ομάδα με τον Ζέλικο (σ.σ. Ομπράντοβιτς). Είχε κάποια προβλήματα στα τελευταία παιχνίδια με τραυματισμούς, όμως κόντρα σε εμάς ένας πολύ σημαντικός παίκτης όπως ο Πάντερ, που θα παίξει. Να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα τραυματισμών πριν το ματς και να παλέψουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού για να φτάσουμε στη νίκη.

Η ομάδα παίζει επιθετικό μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, προσπαθεί να τρέξει. Τώρα στα εκτός έδρας ίσως πρέπει να ελέγξουμε περισσότερο τον ρυθμό και να πάμε σε πιο χαμηλό τέμπο. Αν θες να τερματίσεις στην πρώτη τετράδα, στην πρώτη εξάδα, είναι πολύ σημαντικά τα εκτός έδρας ματς». 

Μήτογλου και Λεσόρ σαρώνουν σε παρκέ και στατιστική - Το κορυφαίο δίδυμο ψηλών στην EuroLeague
EUROLEAGUE

13:41 - 29.11.2023

Μήτογλου και Λεσόρ σαρώνουν σε παρκέ και στατιστική - Το κορυφαίο δίδυμο ψηλών στην EuroLeague

Οι αριθμοί στο μπάσκετ σπάνια λένε ψέματα και ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει στη διάθεσή του το πιο αποδοτικό -με διαφορά- δίδυμο ψηλών (σέντερ και πάουερ φόργουορντ) σε ολόκληρη την EuroLeague.

Για το γεγονός ότι θα αντιμετωπίζει στον Ομπράντοβιτς: «Μεγάλη πρόκληση για τους φίλάθλους του Παναθηναϊκού επειδή ο Ζέλικο (σ.σ. Ομπράντοβιτς) έχει μεγάλη ιστορία με τον Παναθηναϊκό στη Εuroleague. O Ζέλικο είναι σε... άλλο επίπεδο με πολλούς τίτλους. Δώσαμε μάχες στην Τουρκία στα ματς της Φενέρ με την Εφές και της Φενέρ με τη Γαλατά. Τώρα είμαι στον Παναθηναϊκό και εκείνος στην Παρτίζαν. Μια νέα κατάσταση. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Οι προπονητές είναι πολύ σημαντικοί, αλλά οι παίκτες κερδίζουν ή χάνουν τα ματς».