Επιβλητικός Γιάννης «κατάπιε» τους Θάντερ

Τζέιλεν Ουίλιαμς - Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

@Photo by Patrick McDermott/Getty Images

Επιβλητικός Γιάννης «κατάπιε» τους Θάντερ

Χρήστος Τσάλτας 03:19 - 25.03.2024 / Ανανεώθηκε: 03:30 - 25.03.2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε κέφια, μέτρησε ακόμα μια επιβλητική εμφάνιση, με 30 πόντους και 19 ριμπάουντ και οι Μιλγουόκι Μπακς διέλυσαν τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 118-93.

Όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κέφια, οι Μιλγουόκι Μπακς δεν έχουν αντίπαλο. Ο Greek Freak ήταν ασταμάτητος σε ακόμα ένα παιχνίδι της ομάδας του, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τα ελάφια στη νίκη.

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ φέτος έχουν ενθουσιασμό, είναι ομάδα για μεγάλα πράγματα, όμως στο Fiserv Forum αρκέστηκαν να μείνουν σε ρόλο κομπάρσου, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι εκείνος που έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και την ομάδα του να φτάνει δια περιπάτου στο θετικό αποτέλεσμα, σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο από νωρίς, δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι σε κανένα σημείο και έδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο πως έχουν όλα τα φόντα να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Στα 33:39 που έμεινε στο παρκέ ο Greek Freak το κοντέρ έγραψε 30 πόντους με 13/18 σουτ και 4/6 βολές, 19 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 τάπα και 3 λάθη, έχοντας ακόμα μια πολυεπίπεδη εμφάνιση, απέναντι στην ομάδα του Μαρκ Νταϊγκνόλτ που δεν μπορούσε να ανακόψει την πορεία του. Φυσικά η εμφάνιση του διεθνή άσου παρέσυρε και όλους τους Μπακς, που κράτησαν τον έλεγχο ως το τέλος.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ δεν ήταν μόνος στην αναμέτρηση. Αυτό γιατί ο Κρις Μίντλετον μέτρησε triple double με 11 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ενώ 15 πόντους και 6 ριμπάουντ έφερε από τον πάγκο ο Μπόμπι Πόρτις, την ίδια ώρα που ο Μπρουκ Λόπεζ πρόσθεσε 14 πόντους και ο Ντάμιαν Λίλαρντ 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πέρασε στο παρκέ στα τελευταία 3:13 του αγώνα έχοντας 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Από πλευράς Θάντερ, ο Τζος Γκίντι «άγγιξε» το triple double έχοντας 19 πόντους, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ, με τον Τζέιλεν Ουίλιαμς να προσθέτει 18 πόντους και 4 ασίστ, την ώρα που ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του, έχοντας μόλις 12 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5/12 σουτ.

Με το αποτέλεσμα στο Fiserv Forum οι Μπακς πέτυχαν δεύτερη διαδοχική νίκη και ανέβηκαν στο 46-25, εδραιώνοντας την παρουσία τους στην δεύτερη θέση της Ανατολής, την ώρα που οι Θάντερ είδαν το σερί των 4 νικών τους να φτάνει στο τέλος, υποχωρώντας στο 49-21, με 12 αγώνες να απομένουν για το τέλος της regular season και την μάχη για την κορυφή της Δύσης να έχει... ανάψει για τα καλά.