Ο Αντετοκούνμπο επέστρεψε, ο Λίλαρντ «έλαμψε» και οι Μπακς νίκησαν τους Νετς (vids)
i

© photo by John Fisher / Getty Images / Ideal Images

Ο Αντετοκούνμπο επέστρεψε, ο Λίλαρντ «έλαμψε» και οι Μπακς νίκησαν τους Νετς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:22 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:28 - 22.03.2024

H επανεμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς συνδυάστηκε με νίκη επί των Μπρούκλιν Νετς (115-108), αλλά πρωταγωνιστής ήταν ο Ντέιμιαν Λίλαρντ με τους 30 πόντους του.

Μετά από απουσία δύο αγώνων, λόγω ενός μυϊκού προβλήματος που τον ταλαιπώρησε, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν και πάλι διαθέσιμος για τους Μιλγουόκι Μπακς. Και η επιστροφή του στη δράση έφερε μία νίκη για τα Ελάφια απέναντι στους Μπρούκλιν Νετς: 115-108.

Βέβαια, ο πρωταγωνιστής ήταν ο ίδιος με τα προηγούμενα δύο ματς που δεν ήταν στο παρκέ ο Greek Freak. Τότε που νίκησαν τους Φοίνιξ Σανς και που λίγες ώρες αργότερα έχασαν οριακά από τους Μπόστον Σέλτικς.

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ήταν και πάλι στον ρόλο του «εκτελεστή», αλλά και του δημιουργού. Έβαλε 30 πόντους, έκανε 12 ασίστ και παρέα με τον Αντετοκούνμπο (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ) κατάφεραν να πάρουν την 45η νίκη τους σε 70 αγώνες.

Απομένουν άλλοι 12 για το τέλος της κανονικής διάρκειας και η δεύτερη θέση στην ανατολική περιφέρεια ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί. Διότι, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς (43-26) είναι ένα... βήμα πίσω από τους Μπακς και οι Ορλάντο Μάτζικ (42-28) με τους Νιου Γιορκ Νικς (41-28) δεν απέχουν και πολύ. Όλοι τους πάντως έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στα Play Offs, αλλά προσπαθούν να πάρουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Κόντρα στους... αδιάφορους Νετς (26-44) πέραν των δύο σούπερ σταρ των Μπακς, οι γηπεδούχοι είδαν τον Μπρουκ Λόπεζ κόντρα στην πρώην ομάδα του να βάζει 17 πόντους, έναν λιγότερο είχε ο Μαλίκ Μπίσλεϊ, ενώ ο rookie Έι Τζέι Γκριν ήρθε από τον πάγκο και σε 13'45'' χρόνο συμμετοχής σημείωσε 15 πόντους με 5/7 τρίποντα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κόλλησε το κεφάλι του στη μούρη του Σρούντερ - Γιατί έγινε έξαλλος (vid)
NBA

09:25 - 22.03.2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κόλλησε το κεφάλι του στη μούρη του Σρούντερ - Γιατί έγινε έξαλλος (vid)

Ο Γερμανός γκαρντ των Μπρούκλιν Νετς, Ντένις Σρούντερ, προσπάθησε να σταματήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σπρώχνοντάς τον στην μέση κι ενώ βρισκόταν στον αέρα. Ο Greek Freak παραλίγο να χτυπήσει, αλλά τελικά απλώς νευρίασε με τον αντίπαλό του και λίγο έλειψε να γίνει... φασαρία πάνω στο παρκέ.

Οι φιλοξενούμενοι αντιστάθηκαν μέχρι το τέλος, ήταν απειλητικοί και είχαν τρεις παίκτες που έβαλαν πάνω από 20 πόντους. Ο Μάικαλ Μπρίτζες είχε τους περισσότερους (24), ενώ τον ακολούθησαν οι Νικ Κλάξτον (22) και Καμ Τόμας (21).