Η Μονακό κατοχύρωσε τη θέση της για την Euroleague της επόμενης περιόδου

Η Μονακό κατοχύρωσε τη θέση της για την Euroleague της επόμενης περιόδου

Γιώργος Γαβριλάκης 11:10 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:23 - 05.04.2024

Η πρόκρισή της Μονακό (και) στα φετινά Playoffs, ενεργοποιεί αυτόματα την ανανέωση της παρουσίας της Euroleague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου (2024-25) από… τώρα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εγγυημένο συμβόλαιο.

Η Μονακό με τη νίκη της επί της Ζάλγκρις δεν εξασφάλισε απλώς τη θέση της στα Playoffs της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στην Euroleague. Ταυτόχρονα εξασφάλισε και την παρουσία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης σεζόν. 

Όχι ότι η Euroleague είχε σκοπό να μην καλέσει τους Μονεγάσκους για τη δράση του 2024-25, αλλά άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Παρά το γεγονός, ότι δεν έχουν εγγυημένο συμβόλαιο η πρόκρισή τους στην φετινή post season, αυτόματα ενεργοποιεί και την μελλοντική τους παρουσία στον θεσμό. 

Η Μονακό που εντάχθηκε στην Euroleague, μετά την κατάκτηση του Eurocup το 2021 και πέρσι βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Final Four. Το ίδιο επιθυμεί να κάνει και φέτος. Και μάλιστα, ο στόχος είναι η κατάκτηση της κορυφής. 

Πλέον, οι συζητήσεις για τη συμμετοχή της νέας σεζόν εστιάζουν στις υποθέσεις της Παρτίζαν, του Ερυθρού Αστέρα, της Άλμπα Βερολίνου και της Βαλένθια, που (όλοι τους) επίσης έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση, ενώ και ο κατακτητής του EuroCup θα έχει και αυτός τη δυνατότητα να αναβαθμιστεί και να ανέβει κατηγορία. 

H Βαλένθια συζητά με την Euroleague για συμβόλαιο: Το νέο γήπεδο, τα οικονομικά προβλήματα και οι λύσεις τους (vid)
EUROLEAGUE

11:16 - 03.04.2024

H Βαλένθια συζητά με την Euroleague για συμβόλαιο: Το νέο γήπεδο, τα οικονομικά προβλήματα και οι λύσεις τους (vid)

O τζένεραλ μάνατζερ της Βαλένθια, Ενρίκ Καρμπονέλ, εξήγησε πως η ομάδα θέλει να παραμείνει στην Euroleague, έχει ως Plan B το EuroCup, η νέα της Αρένα είναι σχεδόν έτοιμη και το μόνο της ουσιαστικό πρόβλημα είναι η φορολογία στην Ισπανία, που στην περιφέρειά τους είναι τρομερά αυξημένη σε σχέση με τη Μαδρίτη, την Καταλονία ή την Χώρα των Βάσκων.

Πέρσι, είχε πάρει τον τίτλο η Γκραν Κανάρια, αλλά για οικονομικούς λόγους επέλεξε να μην λάβει μέρος στην Euroleague. Φέτος, η Μπουρζ και η Παρί, δύο ομάδες της Γαλλίας, έχουν φθάσει στον τελικό, άρα μία από της δύο θα αποκτήσει το δικαίωμα και την επιλογή να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Euroleague. 

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπάγερν Μονάχου - Παναθηναϊκος και όλη τη δράση της Παρασκευής