H Βαλένθια συζητά με την Euroleague για συμβόλαιο: Το νέο γήπεδο, τα οικονομικά προβλήματα και οι λύσεις τους (vid)
i

© Euroleague Basketball

H Βαλένθια συζητά με την Euroleague για συμβόλαιο: Το νέο γήπεδο, τα οικονομικά προβλήματα και οι λύσεις τους (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:16 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:21 - 03.04.2024

O τζένεραλ μάνατζερ της Βαλένθια, Ενρίκ Καρμπονέλ, εξήγησε πως η ομάδα θέλει να παραμείνει στην Euroleague, έχει ως Plan B το EuroCup, η νέα της Αρένα είναι σχεδόν έτοιμη και το μόνο της ουσιαστικό πρόβλημα είναι η φορολογία στην Ισπανία, που στην περιφέρειά τους είναι τρομερά αυξημένη σε σχέση με τη Μαδρίτη, την Καταλονία ή την Χώρα των Βάσκων.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο μόνος λόγος που η Βαλένθια αγωνίζεται στην Euroleague ήταν η επιθυμία της Γκραν Κανάρια να μην ενταχθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Δεν μπόρεσε και δεν ήθελε να ανταπεξέλθει, λόγω οικονομικών ζητημάτων, αν και είχε το δικαίωμα να το κάνει ως πρωταθλήτρια του EuroCup.

Τελικά, η Βαλένθια κράτησε τη θέση της και μάλιστα δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας έχει ελπίδες πρόκρισης στα Play In. Μόνο που δεν γνωρίζει αν στο μέλλον θα ανήκει στο πρόγραμμα της Euroleague ή όχι.

«Είναι τρελό που βρισκόμαστε στον Απρίλη και δεν ξέρουμε αν θα παίξουμε τη νέα σεζόν», είπε ο GM των «Νυχτερίδων», Ενρίκ Καρμπονέλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ισπανικο ραδιοφωνικό σταθμό, Intereconomia.

Επίσης, εξήγησε πως «προφανώς έχουμε Plan B και υπάρχει περίπτωση να αγωνιστούμε στο μέλλον το EuroCup, αλλά στόχος μας είναι η παραμονή μας στην Euroleague. Μάλιστα έχουμε ήδη ξεκινήσει με την διοργανώτρια αρχή να συζητάμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Καρμπονέλ δήλωσε πως «θέλουμε μία μακροχρόνια συνεργασία με την Euroleague και όχι να μην ξέρουμε τη μία σεζόν αν θα ενταχθούμε στο πρόγραμμα της επόμενης». Διότι, θέλει και αυτός, μαζί με τους συνεργάτες του να κάνει το... κουμάντο του.

Η Βαλένθια βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ανοικοδόμησης του νέου της γηπέδου. Σύντομα θα μετακομίσουν από την La Fenteta στην Roig Arena και γενικά προσπαθούν να αναβαθμίσουν τον οργανισμό τους.

Βέβαια υπάρχουν και μεγάλες δυσκολίες από την πλευρά τους, που ο γενικός διευθυντής τις σημείωσε και τις ανέλυσε.

Στην Βαλένθια, που αποτελεί αυτόνομη περιφέρεια της Ισπανίας «η φορολογία είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την Μαδρίτη, την Καταλονία ή στη Βιτόρια και τις πόλεις της Χώρας των Βάσκων», είπε ο Ενρίκ Καρμπονέλ, γεγονός που «κάνει πιο δύσκολη την ύπαρξη ενός μεγάλου μπάτζετ και την υπογραφή ακριβών παικτών.

Μάλιστα, έδωσε και μία τάξη μεγέθους για να αποτυπωθεί η οικονομική εικόνα: «Αν η ομάδα μας βρισκόταν στην Μαδρίτη θα πληρώναμε 1,3 εκατομμύρια λιγότερα σε φόρους».