Ολυμπιακός: Ψάχνει τη... ρεβάνς και τη διατήρηση της κορυφής
i

Ο Σάσα Βεζένκοφ / © Intime

Ολυμπιακός: Ψάχνει τη... ρεβάνς και τη διατήρηση της κορυφής

Sportal newsroom 09:32 - 10.01.2023 / Ανανεώθηκε: 09:33 - 10.01.2023

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Πριγκιπάτο όπου αντιμετωπίζει τη Μονακό η οποία τον είχε κερδίσει στο ΣΕΦ στο ματς του πρώτου γύρου.

Ντέρμπι κορυφής στο Πριγκιπάτο με τον Ολυμπιακό να ξεκινά τη «διαβολοβδομάδα» με ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Μονακό (20:00, Novasports 4). Σε ένα ματς που οι «ερυθρόλευκοι» επιζητούν τη... ρεβάνς για την ήττα τους στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο και θέλουν να συνεχίσουν το μίνι σερί που τρέχουν μετά από τις νίκες με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ. Την ίδια ώρα που η Μονακό προέρχεται από τη βαριά ήττα με 100-82 από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και στο ματς της Basket League απέναντι στην ΑΕΚ, την οποία και συνέτριψε με 111-71, σε ένα ματς που και ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε περισσότερο χρόνο και έδειξε να ανεβάζει στροφές και να βρίσκει ρυθμό. Και σε ένα ματς που έλαμψε το άστρο του Αϊζάια Κάνααν.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει πλήρης στο Πριγκιπάτο, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δηλώνει πως στον πρώτο γύρο η ομάδα του υποτίμησε τους Γάλλους. «Δε νομίζω ότι βάζει δύσκολα μόνο στον Ολυμπιακό, βάζει δύσκολα σε όλες τις ομάδες. Έχει μεγάλη ποιότητα, έχει μεγάλη ικανότητα στο iso. Παίκτες δηλαδή που στην απομόνωση, όπως ο Οκόμπο και ο Μάικ Τζέιμς είναι πολύ καλοί. Έχει αθλητικότητα στους ψηλούς. Οι πλάγιοι της παίκτες, σαν τον Ντιαλό μπορούν για παράδειγμα να παίξουν αμυντικό ρόλο σημαντικό.

Είναι μια ομάδα, δηλαδή, που πρέπει να μείνεις τελείως στο πλάνο. Να μην παρεκκλίνεις από το πλάνο του παιχνιδιού για να μπορέσεις να παίξεις σε ένα γήπεδο που είναι και ιδιαίτερο. Είναι μικρό γήπεδο και η ατμόσφαιρα έχει λίγο διαφορετικές συνθήκες από άλλα παιχνίδια Ευρωλίγκας. Εν πάση περιπτώση είναι ένα απαιτητικό παιχνίδι όπως όλοι καταλαβαίνουμε, που πρέπει να παίξουμε καλά για να κερδίσουμε».

Για τη Μονακό θα απουσιάσει ο Τζόρνταν Λόιντ, ενώ είναι υπό αποχώρηση ο Αντριάν Μερμάν. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Μίλαν Νέντοβιτς (Σλοβενία) και Αμίτ Μπαλάκ (Ισραήλ).