Μονακό - Παναθηναϊκός: Ζόρικη αποστολή για τους ελλιπείς «πράσινους» στο Μόντε Κάρλο

Μπέικον - Πονίτκα

i

Μπέικον - Πονίτκα/©Intime

Μονακό - Παναθηναϊκός: Ζόρικη αποστολή για τους ελλιπείς «πράσινους» στο Μόντε Κάρλο

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:24 - 08.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:24 - 08.03.2023

O Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την Μονακό το βράδυ της Τετάρτης (8/3,22:00)στο Μόντε Κάρλο στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με την Μονακό το βράδυ της Τετάρτης (8/3,22:00, ΝovaSports Prime) στο Μόντε Κάρλο για την 27η αγωνιστική της Euroleague. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη βρίσκεται στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 8-18 και έχει χάσει κάθε ελπίδα για πρόκριση. Από την άλλη η γαλλική ομάδα είναι πέμπτη με ρεκόρ 16-10 και παλεύει για μία θέση στη τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας. 

Η Μονακό την περασμένη αγωνιστική νίκησε εύκολα (86-67) την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί από την Αναντολού Εφές μέσα στο ΟΑΚΑ. (82-87). Το έργο των «πράσινων» είναι δύσκολο απόψε καθώς οι «πρίγκιπες» διαθέτουν αφενός μία πολύ ποιοτική ομάδα και αφετέρου θα είναι ελλιπείς. Δεν ταξίδεψαν στη Γαλλία με την υπόλοιπη αποστολή του Παναθηναϊκού οι Αρτούρας Γκουντάιτις, Δημήτρης Αγραβάνης και Νέιτ Γουόλτερς, οι οποίοι είναι τραυματίες. 

Θυμίζουμε ότι στο ματς του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες η Μονακό είχε φύγει με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ (80-83). 

Αναχώρησε για το Μονακό ο Παναθηναϊκός και ο κόουτς Σερέλης θέλει «καλή άμυνα και έλεγχο των ριμπάουντ»
EUROLEAGUE

09:43 - 07.03.2023

Αναχώρησε για το Μονακό ο Παναθηναϊκός και ο κόουτς Σερέλης θέλει «καλή άμυνα και έλεγχο των ριμπάουντ»

Ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη (8/3) θα αντιμετωπίσει στο Μονακό την ομάδα του Πριγκιπάτου, με τον κόουτς Χρήστο Σερέλη να υπογραμμίζει ότι «χρειάζεται προσοχή πέραν των Μάικ Τζέιμς και Έλι Οκόμπο». Ο Πονίτκα με τη σειρά του είπε πως «παρά την βαθμολογική μας θέση, πάντα έχουμε κίνητρο»

«Ξεκάθαρα θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ δυνατοί στην άμυνα, να ματσάρουμε την ενέργεια που βγάζουν ως ομάδα και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, καθώς η Μονακό διαθέτει αρκετούς παίκτες που πηγαίνουν στο επιθετικό ριμπάουντ. Επίσης, θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και η άμυνα στους εξαιρετικούς παίκτες που έχουν σε iso καταστάσεις. Δεν είναι μόνο ο Τζέιμς και ο Οκόμπο. Πρέπει γενικότερα να παίξουμε πολύ καλή άμυνα απέναντι σε όλους τους παίκτες της Μονακό και το βασικότερο να ελέγξουμε τα αμυντικά ριμπάουντ σε κάθε χαμένη τους επίθεση», δήλωσε μεταξύ άλλων για το αποψινό ματς ο Χρήστος Σερέλης