Προπονητής εθνικής Γαλλίας: «Δεν ήταν δυνατόν να καλέσω τον Φαλ...»

Ο Φαλ δεν μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό λόγω τραυματισμού

Προπονητής εθνικής Γαλλίας: «Δεν ήταν δυνατόν να καλέσω τον Φαλ...»

Νίκος Καλαμπάκας 19:00 - 17.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:53 - 29.05.2024

Ο Μουστάφα Φαλ δεν κλήθηκε στην προεπιλογή της Γαλλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο κόουτς των «μπλε», Βενσάν Κολέ εξήγησε τον λόγο.

Έχοντας σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια στην εθνική Γαλλίας, για πολλούς ήταν έκπληξη η μη κλήση του Μουστάφα Φαλ στην προεπιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ο σέντερ του Ολυμπιακού είναι ένας εκ των κορυφαίων της Euroleague και πάντα ενίσχυε τη Γαλλία με την παρουσία του τα καλοκαίρια, σε όλες τις διοργανώσεις.

Με εννέα ΝΒΑers, Λεσόρ, αλλά χωρίς Φαλ η προεπιλογή της Γαλλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (vid)
ΜΠΑΣΚΕΤ

19:33 - 16.05.2024

Με εννέα ΝΒΑers, Λεσόρ, αλλά χωρίς Φαλ η προεπιλογή της Γαλλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (vid)

Ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά θα ηγηθεί της Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού θα είναι δίπλα του. Όχι όμως και ο Μουστάφα Φαλ του Ολυμπιακού. Οι «τρικολόρ» ανακοίνωσαν τους 19 παίκτες της προεπιλογής.

Φέτος ωστόσο, ο Βενσάν Κολέ δεν τον κάλεσε στην προεπιλογή, γεγονός που παραξένεψε πολλούς. Ο κόουτς της Γαλλίας λοιπόν, σε δηλώσεις του ανέλυσε τους λόγους της απόφασής του:

«Όση αβεβαιότητα είχαμε για τα γκαρντ, άλλη τόση βεβαιότητα είχαμε για τους ψηλούς. Έχουμε κατασταλάξει σε αυτές τις επιλογές εδώ και αρκετούς μήνες. Ο Μουστάφα Φαλ κάνει εξαιρετική σεζόν με τον Ολυμπιακό, για άλλη μια φορά, και εδώ αντιμετωπίζουμε το… πρόβλημα του πλούσιου.

Δεν μπορούσαμε να προσθέσουμε και τέταρτο ποστ-παίκτη στο 5 (πίσω από τους Γκομπέρ, Πουαριέ και Λεσόρ, ενώ ο Γουεμπανιάμα εναλλάσσεται μεταξύ 4 και 5). Αν έπαιρνα και τον Μουστάφα Φαλ, δεν θα μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω. Θα είναι ήδη περίπλοκο να χρησιμοποιηθούν όλοι όσοι έχουν επιλεγεί, οπότε δεν θα ήταν δυνατόν», είπε ο Κολέ.