Επίσημα στην Μπάγερν Μονάχου ο Έντουαρντς (pic)

Επίσημα στην Μπάγερν Μονάχου ο Έντουαρντς (pic)

Χρήστος Τσάλτας 12:14 - 21.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 21.07.2023

Ο Κάρσεν Έντουαρντς άφησε την Πόλη και την Φενέρμπαχτσε, για να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερν Μονάχου, υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Λάσο, με τους Βαυαρούς να ανακοινώνουν το deal για την ερχόμενη σεζόν.

Το μεταγραφικό ντεμαράζ της Μπάγερν Μονάχου συνεχιζεται. Οι Βαυαροί μετά τους Λεάντρο Μπολμάρο και Σιλβέν Φρανσίσκο ανακοίνωσαν έναν ακόμα παίκτη, γεμίζοντας την περιφέρειά τους. Ο Κάρσεν Έντουαρντς είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας που «χτίζει» ο Πάμπλο Λάσο, με τον άλλοτε γκαρντ των Μπόστον Σέλτικς να μετακομίζει στο Μόναχο για την ερχόμενη σεζόν.

Ο Αμερικανός γκαρντ στην πρώτη του σεζόν στην Ευρωλίγκα έβγαλε αρκετά σκαμπανεβάσματα με τη φανέλα της Φενέρ, ωστόσο έδειξε αρκετές καλές στιγμές στο διάστημα των προηγούμενων μηνών.

Τα νέα δεδομένα στο ρόστερ της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη δεν επέτρεψαν την παραμονή του στην Τουρκία. Η Φενέρμπαχτσε τον άφησε ελεύθερο και η Μπάγερν δεν έχασε την ευκαιρία. Οι Βαυαροί κινήθηκαν με πλάνο για την απόκτησή του και κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους, υπογράφοντας συμβόλαιο ενός έτους.

O 25χρονος γκαρντ είναι απόφοιτος του Purdue και έχει παίξει 72 παιχνίδια στο ΝΒΑ με Σέλτικς και Πίστονς. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Φενέρμπαχτσε και σε 20 αγώνες του τουρκικού πρωταθλήματος μέτρησε 13,3 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ, 42,3% στα δίποντα και 33,3% στα τρίποντα, αποτελώντας επιθετικό πόλο της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

Την σεζόν που έρχεται αναμένεται να έχει αναβαθμισμένο ρόλο στην Μπάγερν, υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Λάσο. Ο Ισπανός κόουτς αναζητούσε έναν γκαρντ με έφεση στο σκοράρισμα και η περίπτωση του Έντουαρντς δεν άργησε να ξεχωρίσει. Παράλληλα, με την απόκτηση του εκρηκτικού γκαρντ οι Βαυαροί έκλεισαν τις θέσεις των πλέι μέικερ, καθώς δίπλα στους Σιλβέν Φρανσίσκο και Λεάντρο Μπολμάρο θα βρίσκεται ο Αμερικανός γκαρντ, συνθέτοντας μια πολύ δυνατή -επιθετικά- τριάδα στη θέση 1.