H Mπάγερν απέκτησε τον Λεάντρο Μπολμάρο (vid)

Λεάντρο Μπολμάρο

i

© photo by Quality Sport Images / Getty Images / Ideal Images

H Mπάγερν απέκτησε τον Λεάντρο Μπολμάρο (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:23 - 19.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:28 - 19.07.2023

Ο Αργεντίνος γκαρντ/φόργουορντ Λεάντρο Μπολμάρο στα 22 του χρόνια και έπειτα από δύο σεζόν στο ΝΒΑ και... μισή με την Τενερίφη, μεταφέρεται στο Μόναχο για τη Μπάγερν Μονάχου του Πάμπλο Λάσο.

Πέρσι, κατά τη διάρκεια της σεζόν επέλεξε να επιστρέψει στην Ευρώπη μετά την περιπέτειά του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και έπειτα από δύο μη παραγωγικές σεζόν στο ΝΒΑ

Ο Λεάντρο Mπολμάρο τότε είχε επιλέξει την Τενερίφη για επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η Μπαρτσελόνα, που τον ανέθρεψε αγωνιστικά ασχολήθηκε μαζί του, αλλά η επιστροφή του στη Βαρκελώνη δεν είχε επιτευχθεί. Τώρα, ο 22χρονος Αργεντίνος επέλεξε τη Γερμανία για το επόμενο βήμα της καριέρας του. Μάλιστα, η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε ήδη την απόκτησή του. 

Στα 22 του χρόνια ο Μπολμάρο, έχει στο βιογραφικό του ήδη την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος Ισπανίας, με την «Μπάρτσα» το 2021, δύο χρονιές στο ΝΒΑ με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς αρχικά και ακολούθως με τους Γιούτα Τζαζ, ενώ η περασμένη σεζόν του ολοκληρώθηκε στα Κανάρια Νησιά με τη φανέλα της Τενερίφης. 

Το 2020 ήταν pick πρώτου γύρου στο Draft (No 23 από τους Νιου Γιορκ Νικς), αλλά δεν κατάφερε να σταδιοδρομήσει στην Αμερική. Έπαιξε συνολικά 49 παιχνίδια με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής (6,3 λεπτά ανά αγώνα) και είχε 1,1 πόντους και 1 ριμπάουντ μέσο όρο. Είναι όμως, σε μία ηλικία που το ταλέντου του έχει ακόμα μεγάλη προοπτική και η Mπάγερν Μονάχου βρήκε την ευκαιρία να επενδύσει πάνω του. 

Ο Ισπανός τεχνικός του συλλόγου από τη Βαυαρία, Πάμπλο Λάσο, ο οποίος επέστρεψε στους πάγκους μετά από μία σεζόν... αδράνειας και τελευταία του παρουσία στη Ρεάλ Μαδρίτης (μέχρι το καλοκαίρι του 2022) είχε εξηγήσει εξ αρχής στη διοίκηση για την πίστη του στο ταλέντο του Μπολμάρο και τώρα η συμφωνία ολοκληρώθηκε.