Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου γηπέδου της Μπάγερν - Ο «Κήπος του Μονάχου» είναι ένα έργο τέχνης! (vids)
i

© sapgarden.com

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου γηπέδου της Μπάγερν - Ο «Κήπος του Μονάχου» είναι ένα έργο τέχνης! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:29 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:36 - 15.05.2024

Το SAP Garden ολοκληρώθηκε, οι νταλίκες, οι εργολάβοι και οι εργάτες σιγά σιγά αποχωρούν και τον Σεπτέμβρη θα γίνουν τα εγκαίνια. Τη νέα αγωνιστική σεζόν (2024-25) θα αποτελεί την έδρα της Μπάγερν Μονάχου.

Όταν ο Πάμπλο Λάσο επέλεξε να επιστρέψει στην προπονητική έπειτα από το ετήσιο ρεπό του, το έκανε για την Μπάγερν Μονάχου. Και την οριστική του απόφαση την πήρε κυρίως γιατί ήθελε να λάβει μέρος στο project των Βαυαρών και στο όραμά τους να κάνουν την πόλη και την ομάδα του επίκεντρο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει βάλει την αγωνιστική του εμπειρία και την ποιότητά του και σιγά σιγά οι απαιτήσεις που θα έχει ο ίδιος από την ομάδα, αλλά και η διοίκηση από αυτoν θα αυξάνεται συνεχώς.

Το ΑΙ προβλέπει τις επόμενες κατακτήσεις της Euroleague: Πότε θα πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός και πότε ο Παναθηναϊκός;
EUROLEAGUE

15:47 - 09.04.2024

Το ΑΙ προβλέπει τις επόμενες κατακτήσεις της Euroleague: Πότε θα πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός και πότε ο Παναθηναϊκός;

Το Sportal εμπιστεύτηκε το μέλλον της Euroleague σε μία από τις μηχανές τεχνητής νοημοσύνης. Ρωτήσαμε το CoPilot «ποιες ομάδες θα πάρουν τον τίτλο μέχρι το 2035;» και τα αποτελέσματα της δυαδικής διάνοιας δεν δικαιολογούν απαραίτητα και τη φήμη της.

Η πρώτη του σεζόν ήταν περισσότερο... αναγνωριστική. Το ότι δεν κατάφερε να την οδηγήσει τον γερμανικό σύλλογο, έστω στις θέσεις που προσφέρουν μία ευκαιρία πρόκριση στα Playoffs μέσω των Play In δεν αποτελεί αποτυχία. Θα αποτελέσει τέτοια όμως, αν αυτό επαναληφθεί και τη νέα σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο στόχος πρόκρισης στην post season της νέα αγωνιστικής περιόδου είναι προϋπόθεση για όλους στην Μπάγερν. Και η διοίκηση εκτός του ότι θα επενδύσει ακόμα περισσότερο στην αναβάθμιση του ρόστερ, έχει κάνει ήδη μία τεράστια επένδυση: Την κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας, που μάλιστα ολοκληρώθηκε πριν μερικές ώρες.

Το SAP Garden δεν έχει κάνει ακόμα εγκαίνια, αυτά έχουν προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου του 2024, αλλά οι εργασίες ολοκληρώθηκαν. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό έργο τέχνης που βρίσκεται στην ευρύτερη ζώνη του Ολυμπιακού Πάρκου της πόλης, στο μέρος που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972

Η κατασκευή του στοίχησε συνολικά 110 εκατομμύρια δολάρια. Εκτός από γήπεδο μπάσκετ με χωρητικότητα 12.500 θεατών, θα έχει δυνατότητα μετατροπής και για τις υπηρεσίες του χόκεϊ ως έδρα της Red Bull Munich.

Άλλωστε, η αυστριακή εταιρία ενεργειακών ποτών, που πρωταγωνιστεί πλέον σε πολλά σπορ -με κυρίαρχη παρουσία της στην Formula 1- είναι και ιδιοκτήτρια του SAP Garden. To όνομα πάρθηκε από την γερμανική εταιρία παραγωγής τεχνολογική λογισμικού (SAP) που χρηματοδότησε μέρος του έργου και τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν οι Chalerm Yoovidhya και Mark Μateschitz, οι «εγκέφαλοι» της Red Βull, μαζί με τους συνεργάτες τους.