Μπάλντγουιν: «Ο Ολυμπιακός έχει έναν από τους καλύτερους ψηλούς, η Μακάμπι δεν θέλει να κλαίγεται»

Ουέιντ Μπόλντγουιν

i

Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Μπάλντγουιν: «Ο Ολυμπιακός έχει έναν από τους καλύτερους ψηλούς, η Μακάμπι δεν θέλει να κλαίγεται»

Νίκος Καλαμπάκας 18:27 - 19.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:44 - 19.01.2024

Ο Ουέιντ Μπάλντγουιν παραχώρησε συνέντευξη στο Basketnews και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διαστημική εμφάνιση του Νίκολα Μιλουτίνοφ στο ΣΕΦ, τη δική του παρουσία που

Αν ο Ουέιντ Μπόλντγουιν φημίζεται για κάτι πέρα από τις μπασκετικές του ικανότητες, αυτό είναι η αυτοπεποίθησή του και επιθυμία του να είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Euroleague.

Ο Αμερικάνος της Μακάμπι, σε δηλώσεις που έκανε στο Basketnews, εξήρε για μια ακόμα φορά τον εαυτό του, ενώ μίλησε και για τον Ολυμπιακό στον οποίο είχε αγωνιστεί πριν τέσσερα χρόνια.

Ο combo guard της Μακάμπι σημείωσε 18 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ μοιράζοντας και 3 ασίστ απέναντι στην πρώην ομάδα του, στην ήττα των ισραηλινών (72-89) στην Ελλάδα για την 22η αγωνιστική της EuroLeague.

«Είναι άλλη μια χρονιά που είμαι ένας από τους κορυφαίους γκαρντ στο πρωτάθλημα», σχολίασε μετά το παιχνίδι.

«Έχουν περάσει τέσσερα συνεχόμενα χρόνια από τότε που ήρθα στην Euroleague και το παιχνίδι μου εξελίσσεται και είμαι ο ηγέτης της ομάδας. Δείχνω συνέπεια ως ένας από τους καλύτερους παίκτες στο πρωτάθλημα», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, όταν ο Μπόλντουιν ήταν στο γήπεδο, η Μακάμπι σκόραρε 20 πόντους λιγότερο από τον Ολυμπιακό. Η συνεισφορά του περιορίστηκε στο ελάχιστο. Καθ' όλη τη διάρκεια του τέταρτου δεκαλέπτου, ήταν ξεκάθαρο ότι οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να κάνουν μια επιστροφή στον αγώνα.

«Είναι ένα σκληρό κοινό και παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα του Ολυμπιακού που ήταν πολύ πεινασμένη», συνέχισε ο Μπόλντγουιν.

«Είχαν χάσει δύο παιχνίδια στη σειρά και ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι».

Ο ίδιος έπαιξε για τους ερυθρόλευκους το 2019-20 και, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη πέρυσι , το κοινό των γηπεδούχων δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην επιστροφή του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο παίκτης της Μακάμπι όμως θέλησε να επαινέσει την πρώην ομάδα του για το παιχνίδι της στην άμυνα.

«Είναι απλώς το στυλ παιχνιδιού τους το phsycal game», σημείωσε. «Είναι συνεπείς σε αυτό που κάνουν».

Για τους γηπεδούχους ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Δεδομένου ότι ο Μουσταφά Φολ απουσίαζε λόγω τραυματισμού, ο Σέρβος σέντερ έπρεπε να ανεβάσει πολύ την απόδοσή του. Η αγωνιστική του ομάδα ξεπέρασε τα 31 λεπτά, αρκετά για να καταγράψει τον τέταρτο συνολικό αριθμό 20+20 στη σύγχρονη εποχή της EuroLeague.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Μιλουτίνοφ εντάχθηκε σε κάποια ελίτ λίστα αθλητών, που περιλαμβάνει τους Μιρσάντ Τουρκτσάν (27 πόντοι και 23 ριμπάουντ), Σπένσερ Νέλσον (23 πόντοι και 20 ριμπάουντ) και Αντώνη Φώτση (22 πόντοι, 24 ριμπάουντ).

Ο Μιλουτίνοφ ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ της καριέρας του με 19 ριμπάουντ, στο οποίο είχε φτάσει όταν έπαιζε για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τη σεζόν 2020-21 εναντίον της Αρμάνι. Έφτασε επίσης κοντά στο να σπάσει το ρεκόρ του PIR, συγκεντρώνοντας 40 βαθμούς.

«Ο Ολυμπιακός διαθέτει τον καλύτερο ψηλό στα επιθετικά ριμπάουντ στον αγώνα και το έδειξε απόψε», τόνισε ο παίκτης.

«Είχε ένα παιχνίδι 20+20. Αυτό είναι κάτι που πολλές ομάδες δεν μπορούν να ματσάρουν, εκτός πιθανώς από τη Ρεάλ Μαδρίτης».

Παρά το αποτέλεσμα, το ρεκόρ της Μακάμπι αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ότι τα πράγματα μπορούν και θα βελτιωθούν με την πάροδο του χρόνου. Η ισραηλινή δύναμη κατάφερε να μείνει όρθια μπροστά στις αντιξοότητες, καθώς αναγκάζονται να παίξουν τους εντός έδρας αγώνες τους στο Stark Arena του Βελιγραδίου λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Μέση Ανατολή.

«Έχουμε λιγότερους πόρους από οποιαδήποτε άλλη ομάδα και είμαστε σε ρεκόρ 12-10. Είμαστε πάνω από το 50% και ανταγωνιζόμαστε για τα πλέι οφ της EuroLeague. Τι πρέπει να στεναχωριόμαστε»; αναρωτήθηκε ο Μπάλντουιν.

Ο 27χρονος γκαρντ περιέγραψε τη ζωή στη σερβική πρωτεύουσα ως «καλή», παρόλο που κανένας οπαδός δεν επιτρέπεται στους αγώνες της Μακάμπι.

«Είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και πρέπει να παίξουμε τα παιχνίδια μας εκεί. Δεν έχουμε υποστήριξη από οπαδούς, αλλά υπάρχει το ισραηλινό πρωτάθλημα για αυτό», εξήγησε.

«Παίζουμε με μεγάλο μειονέκτημα, αλλά έχουμε βρει τον τρόπο να κερδίζουμε παιχνίδια και να ανταγωνιστούμε. Οι οπαδοί της Μακάμπι μας δείχνουν πλήρη υποστήριξη. Είναι μεγαλύτερη πίεση από το να παίζουμε για μια ελληνική ομάδα μερικές φορές», κατέληξε.

🔴Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Παρτίζαν και όλη τη δράση της Παρασκευής