Μπάνκι: «Αυτό το πρόγραμμα αγώνων “σκοτώνει” το παιχνίδι και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παικτών»

Λούκα Μπάνκι

i

Photo by Thiago Mora/Euroleague Basketball via Getty Images

Μπάνκι: «Αυτό το πρόγραμμα αγώνων “σκοτώνει” το παιχνίδι και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παικτών»

Γιάννης Πάλλας 18:33 - 29.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:33 - 29.01.2024

Ο προπονητής της Βίρτους Μπολόνια Λούκα Μπάνκι αναφέρθηκε στα παιλλά παιχνίδια που δίνουν μέσα σε μια σεζόν οι παίκτες και οδηγεί σε μεγάλη καταπόνηση τους

Έπειτα από την ολοκλήρωση του αγώνα πρωταθλήματος της Βίρτους Μπολόνια με τη Νάπολι, ο Λούκα Μπάνκι αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των αγώνων και την καταπόνηση των αθλητών.

Ο Ιταλός τεχνικός της ομάδας της Μπολόνια σχολίασε τις πολλές αναμετρήσεις σε μικρό χρονικό διάστημα, λόγω των εγχώριων και διεθνών διοργανώσεων.

«Μεγάλωσα με κριτήρια που σχετίζονταν με την προετοιμασία, την αποκατάσταση, την ξεκούραση και τη διαχείριση της φυσικής κατάστασης με βάση τις περιόδους αγωνιστικής αιχμής. Αυτό το πρόγραμμα αγώνων “σκοτώνει” το παιχνίδι και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παικτών» ήταν το πρώτο σχόλιο του προπονητή της Βίρτους. 

Και πρόσθεσε: «Όπως συνέβη πριν με τον Μίκυ, ο οποίος υπέφερε από αρκετά σημαντικούς τραυματισμούς. Δεν μπορούμε να σηκώνουμε τους παίκτες και να τους πετάμε στο γήπεδο. Πρέπει να επιστρέψουν σε έναν ρυθμό που μόνο η προπόνηση μπορεί να προσφέρει για να ανακτήσει ο αθλητής την αυτοπεποίθησή του. Μερικές φορές νομίζω ότι ζητάμε πάρα πολλά, ξεκινώντας από το πρόγραμμα αγώνων που ακολουθούν. Ολο αυτό γίνεται ολοένα και περισσότερο αφορμή για προβληματισμό, δεν ξέρω πόση προθυμία υπάρχει να ακουστεί αυτός ο προβληματισμός, αλλά η ασφάλεια και η υγεία των παικτών πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα».

Η Βίρτους Μπολόνια πλέον επικεντρώνεται στην διαβολοβδομάδα της EuroLeague, όπου αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα (31/1, 21:30) και την Παρτίζαν (2/2, 21:30) αντίστοιχα.