Ο Ερνάνγκομεθ έστειλε μήνυμα στην Euroleague και η Μπάρτσα διέλυσε την Εφές!

Ουίλι Ερνανγκόμεθ

i

Photo by Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Ερνάνγκομεθ έστειλε μήνυμα στην Euroleague και η Μπάρτσα διέλυσε την Εφές!

Νίκος Καλαμπάκας 23:13 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:07 - 06.10.2023

Η επιστροφή του Ουίλι Ερνάνγκομεθ στα ευρωπαϊκά παρκέ ήταν εμφατική. Ο Ισπανός σέντερ σημείωσε 18 πόντους κόντρα στην Εφές και οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε νίκη με σκορ 91-74 στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη φετινή Euroleague. Θετικό ντεμπούτο και για τον Τζαμπάρι Πάρκερ, ο Λάρκιν έκανε νταμπλ νταμπλ όμως δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο για τους Τούρκους.

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα της Μπαρτσελόνα στη φετινή Euroleague αφού επικράτησε της Εφές με σκορ 91-74. Ο Ουίλι Ερνάνγκομεθ σημείωσε 18 πόντους, ο Βέσελι 16 και ο Λαπροβίτολα 13 και ήταν οι παίκτες έσυραν τον... χορό στην επίθεση της ομάδας της Βαρκελώνης που έφτασε στη νίκη χάρη στην εξαιρετική της άμυνα στο 4ο δεκάλεπτο. Ντεμπούτο στην Euroleague για τον Τζαμπάρι Πάρκερ που έβαλε 10 πόντους.  Για την Εφές ο Λάρκιν έκανε νταμπλ - νταμπλ με 16 πόντους και 12 ασίστ. Οι Τούρκοι αν και βρίσκονταν συνεχώς κοντά στο σκορ, στην τελευταία περίοδο κατέρρευσαν κυρίως χάρη στην εξαιρετική άμυνα των γηπεδούχων, γκρεμίζοντας ότι έχτιζαν στις τρεις πρώτες περιόδους. 

Ο Σέιν Λάρκιν προσπάθησε να αποτρέψει το μοιραίο, όμως οι 16 πόντοι που σημείωσε δεν ήταν αρκετοί ώστε να ρίξει τους γηπεδούχους στο καναβάτσο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η πρώτη περίοδος βρήκε τους δύο αντιπάλους να δίνουν σκληρές μάχες και να είναι κοντά στο σκορ. Στο 10' οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 22-19 όμως με την έναρξη του δεύτεροθ δεκαλέπτου οι Καταλανοί με επί μέρους σκορ 10-4 πήραν διαφορά 9 πόντων. Η Εφές είδε τον Λάρκιν να κάνει το step up και με δικούς του πόντους οι Τούρκοι μείωσαν στο καλάθι όμως οι Καταλανοί διατηρήθηκαν σε ρόλο οδηγού και στο ημίχρονο είχαν διαφορά 6 πόντων (40-34). 

Ο αγώνας είχε την ίδια εξέλιξη και στην 3η περίοδο αφού η Μπαρτσελόνα ήταν μπροστά και η Εφές κυνηγούσε, χωρίς όμως να αφήνει τους αντιπάλους της να ξεφύγουν. Οι πέντε πόντοι που προηγούνταν οι παίκτες του Γκριμάου δεν τους έδιναν ασφάλεια, όμως η 4η περίοδος ανήκε αποκλειστικά στους μπλαουγκράνα που με την άμυνά τους καθήλωσαν την ομάδα της Πόλης κι έφτασαν εύκολα στο 91-74.

MVP

Ο Ουίλι Ερνάνγκομεθ ήταν κυρίαρχος κάτω από τα καλάθα και μαζί με τον Βέσελι δεν άφησαν τους αντίπαλους ψηλούς να πάρουν ανάσα.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Η φοβερή άμυνα που έπαιξαν οι Καταλανοί στην 4η περίοδο τους έδωσε τη νίκη πιο εύκολα απ' ότι και οι ίδιοι φαντάζονταν.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η Μπαρτσελόνα ταξιδεύει στη χώρα μας για να αντιμετωπίσει στο ΣΦ τον Ολυμπιακό ενώ η Εφές υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ράντοβιτς, Ντιφαλά, Γίοβτσιτς

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-19, 40-34, 69-64, 91-74

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γκριμάου): Ντα Σίλβα 4, Βέσελι 16, Μπριθουέλα 7, Κάλινιτς 4, Σατοράνσκι 8, Ερνανγκόμεθ 18, Λαπροβίτολα 13, Πάρκερ 10, Αμπρίνες 7, Γιοκουμπάιτις 4, Πάρα

ΕΦΕΣ (Τσαν): Λάρκιν 16, Μπομπουά 4, Μπράιαντ 10, Κλάιμπερν 7, Τόμπσον 2, Πλάις 5 , Χόλατζ, Γιλμάζ 3, Γουίλις 8, Ζίζιτς 9, Τζόουνς 10