Ένα τριήμερο στη Βαρκελώνη με στόχο το break: Ο Ολυμπιακός ξεκινά τη «μάχη» των Playoffs

Ένα τριήμερο στη Βαρκελώνη με στόχο το break: Ο Ολυμπιακός ξεκινά τη «μάχη» των Playoffs

Γιώργος Γαβριλάκης 09:46 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 24.04.2024

Με τον Κώστα Παπανικολάου να είναι άρρωστος στην Αθήνα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Ισπανία την Μπαρτσελόνα (24/4, 22:00, Novasports) στο πρώτο παιχνίδι των Playoffs και θέλει να «κλέψει» το πλεονέκτημα της έδρας...

Οι έδρες, όπως και οι παραδόσεις, είναι για να... σπάνε! Κι αυτό θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος βρίσκεται στην Βαρκελώνη χωρίς τον αρχηγό του, αλλά με την πρόθεση να παραμένει ίδια: Θέλει μία νίκη («ονειρικά» δύο) στα ματς του Palau Blaugrana κόντρα στην Μπαρτσελόνα για να πάρει το πλεονέκτημα και να επιστρέψει με μια κάποια άνεση κινήσεων στο ΣΕΦ και να διεκδικήσει την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου.

Η πρώτη πράξη αυτής της διαδρομής είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Τετάρτης (24/4, 22:00, Νovasports) και η δεύτερη δυο μέρες αργότερα (26/4) και οι «ερυθρόλευκοι» στην πρώτη τους προσπάθεια -πιθανά και στη δεύτερη- δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Κώστα Παπανικολάου. Ο πολύπειρος φόργουορντ ταλαιπωρείται από ίωση και δεν ταξίδεψε με την αποστολή της ομάδας για το κρίσιμο ματς.

Αυτή είναι και η μόνη απουσία στο μπλοκάκι του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς το πρόβλημα στη μέση του Τόμας Ουόκαπ αποδείχθηκε πως δεν ήταν σημαντικό, ειδικά σε βαθμό που η συμμετοχή του θα βρισκόταν σε «κίνδυνο».

Ο Τεξανός γκαρντ (με ελληνικό διαβατήριο) θα είναι παρόντας και θα έχει πολύ δουλειά απέναντι στους πολυάριθμους και ταλαντούχους γκαρντ της «Μπάρτσα». Θα κληθεί (ανά διαστήματα) να μαρκάρει όλους τους περιφερειακούς που εμφανίζει ο κόουτς Ρότζερ Γκριμάου και δεν είναι λίγοι, ούτε αμελητέοι: Νίκο Λαπροβίτολα, Τόμας Σατοράνσκι, Ρίκι Ρούμπιο, Ρόκας Γιοκουμπάιτις και Ντάριο Μπριθουέλα.

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός για το Game 1 των playoffs

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!