Μπαρτζώκας: «Η Μπαρτσελόνα παίζει με ψηλά σχήματα, εμείς είμαστε καλύτεροι από τον 1ο γύρο»

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

©Intime

Μπαρτζώκας: «Η Μπαρτσελόνα παίζει με ψηλά σχήματα, εμείς είμαστε καλύτεροι από τον 1ο γύρο»

Νίκος Καλαμπάκας 16:57 - 09.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:01 - 09.01.2024

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για τη Βαρκελώνη, εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπος της Μπάρτσα για την 20η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός έχει δύσκολη αποστολή στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Μπαρτσελόνα για την 20η αγωνιστική της Euroleague και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του για το παιχνίδι, επισήμανε το τι θα πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του ώστε να φύγουν νικητές από το «άντρο» των μπλαουγκράνα.

«Δεν πιστεύω ότι δέκα μέρες είναι ένα αντιπροσωπευτικό χρονικό διάστημα ώστε να πεις ότι μια ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Μπορεί σε δέκα μέρες να παίξεις και τρία ή τέσσερα παιχνίδια, διαμορφώνεται απλά μια άποψη», είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς, ενώ στη συνέχεια ανέλυσε το παιχνίδι της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού:

«Με την Ομπραντόριο η Μπαρτσελόνα νίκησε στην παράταση, είναι μια ομάδα που έχει πολλές δυνατότητες. Παίζει με πολύ ψηλά σχήματα, με τον Κάλινιτς στο “2”, αλλάζει σε όλα τα σκριν. Έχει έναν τρόπο που συνήθως παίζει και αμυντικά και επιθετικά και εμείς έχουμε προετοιμαστεί για να το αντιμετωπίσουμε. Εννοείται πως είναι δύσκολη αποστολή όπως είναι κάθε παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, ειδικά εκτός έδρας αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τον πρώτο γύρο που χάσαμε. Εκτελούμε καλύτερα και επιθετικά και αμυντικά, έχουμε περισσότερους παίκτες και σίγουρα πιο υγιείς παίκτες.

Μιλάμε για την ομάδα όχι για το γήπεδο και τους φιλάθλους. Είναι μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα που άμα παίξεις καλά θα κερδίσεις. Δεν νομίζω ότι χωρά αμφιβολία πως η Μπαρτσελόνα έχει ένα ρόστερ πολύ ποιοτικό, είναι σχεδόν κάθε χρόνο στο Final Four. Αυτό ίσως δείχνει τη δυσκολία του αγώνα και πρέπει να σταθούμε σε αυτό. Αν παίζουμε καλά, μπορούμε να κερδίσουμε παντού.

Έχω παίξει πολλές φορές και με τη Χίμκι και με τον Ολυμπιακό. Ήταν μόνο μία χρονιά, δεν πρόλαβα να δεθώ περισσότερο. Πάντα έχω ευχάριστες αναμνήσεις και εικόνες από την ομάδα».

🔴Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές και όλη τη δράση της Τρίτης