«Να και ο σκακιστής»: Η υπόκλιση Γερμανού σπίκερ στον Μπαρτζώκα (vid)

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

/©Intime

«Να και ο σκακιστής»: Η υπόκλιση Γερμανού σπίκερ στον Μπαρτζώκα (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:12 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 25.04.2024

Μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη, όπου έκανε break στο πρώτο ματς των playoffs της EuroLeague κόντρα στην Μπαρτσελόνα η γερμανική τηλεόραση έδειξε τον Γιώργο Μπαρτζώκα κι ο Γερμανός σπίκερ σχολίασε: «Ja, der Schachspieler», δηλαδή «Να και ο σκακιστής».

Ο Ολυμπιακός έδειξε με το... καλησπέρα τις διαθέσεις του στη Βαρκελώνη. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 77-75 της Μπαρτσελόνα στο «Palau Blaugrana», κάνοντας break στο πρώτο μεταξύ τους ματς στα playoffs της EuroLeague.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχοντας για μπροστάρηδες τους Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Αϊζάια Κάνααν, αλλά και τον Φιλίπ Πετρούσεφ έκανε το 1-0 τη σειρά κι έχει τέσσερις ευκαιρίες για τα δύο αποτελέσματα που θα τη στείλει στο Final Four του Βερολίνου.

Τον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης ή θα τον σέβεσαι ή θα τον φοβάσαι

Τον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης ή θα τον σέβεσαι ή θα τον φοβάσαι

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην… παρτίδα σκάκι του Παλάου έκανε όλες τις σωστές κινήσεις ώστε να κάνει το Ρουά Ματ απέναντι στον Ρότζερ Γκριμάου και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο «μπρέικ» απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης από τη Βαρκελώνη.

Μετά το φινάλε του αγώνα στο «Παλάου», η γερμανική τηλεόραση έδειξε τον Γιώργο Μπαρτζώκα κι ο Γερμανός σπίκερ είπε: «Ja, der Schachspieler», δηλαδή «Nα και ο Σκακιστής».

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο και να πούμε ότι η σειρά είναι 0-0»

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το τέλος του αγώνα ζήτησε από τους παίκτες του να προσεγγίσουν το ματς με τον ίδιο τρόπο και να μην σκέφτονται ότι το σκορ είναι 1-0, αλλά 0-0.

«Ήμασταν μπροστά στο παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα έχει παίκτες με ταλέντο και προσωπικότητα που θα μπορούσαν να βάλουν σημαντικά καλάθια και να πάρουν το ματς. Παίξαμε σχεδόν όλο το δεύτερο ημίχρονο χωρίς τον Γουόκαπ που φορτώθηκε με φάουλ, είχαμε προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του ματς, όμως τα ξεπεράσαμε και φτάσαμε στη νίκη. Κάθε παιχνίδι στα playoffs είναι σημαντικό. Η Μπαρτσελόνα έχει πολύ καλή ομάδα γεμάτη ταλέντο, πρέπει να προσεγγίσουμε τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο και να πούμε ότι η σειρά είναι 0-0», ανέφερε ο κόουτς του Ολυμπιακού.

🔴Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 75-77: Ερυθρόλευκος δυναμίτης και break στο Palau Blaugrana!