Μπαρτζώκας: «Ευχή να έχω τέτοιο ρόστερ, απολαμβάνω τα παιχνίδια στο ΣΕΦ» (vid)
i

Μπαρτζώκας / © Intime

Μπαρτζώκας: «Ευχή να έχω τέτοιο ρόστερ, απολαμβάνω τα παιχνίδια στο ΣΕΦ» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 13:01 - 08.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:10 - 08.12.2022

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο παιχνίδι που ακολουθεί για τον Ολυμπιακό απέναντι στη Βίρτους (9/12, NovaSports prime, Live από το Sportal.gr), το ντέρμπι, το ρόστερ του και όχι μόνο!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το παιχνίδι που έχει μπροστά του Ολυμπιακός απέναντι στη Βίρτους (9/12, NovaSports prime, Live από το Sportal.gr) και στάθηκε στην ποιότητα της ιταλικής ομάδας, στη σημασία του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το πλούσιο ρόστερ των Ερυθρόλευκων, την αγάπη του κόσμου και όχι μόνο!

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

«Δεν θα ήθελα να μιλήσω για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, παρότι πάντα αφήνει ένα αποτύπωμα, λόγω της σημασίας και της έντασης που παίζεται. Δεν συμφωνώ το ότι έπαιξε ή δεν έπαιξε καλά ο Ολυμπιακός. Προφανώς σημασία έχει να κερδίζεις τα ματς. Όπως εξήγησα, δεν μπορείς να κερδίζεις όλους 20-30 πόντους. Ήταν δύσκολη ομάδα και παίξαμε καλά. Αμυντικά είμαστε πολύ καλοί για να κερδίσουμε.

Είναι δεδομένο ότι είναι δύσκολο το παιχνίδι με την Βίρτους. Αν δείτε τους 13 παίκτες που φέρνει η Βίρτους, θα καταλάβετε το μέγεθος της ποιότητας της ομάδας. Έχει μεγάλη ποιότητα και εμπειρία και στο παρκέ αλλά και στην καθοδήγηση από τον πάγκο. Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, όπως όλοι περιμένουμε και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί σε σημαντικούς τομείς το παιχνιδιού, έτσι ώστε να κερδίσουμε. Η Βίρτους είναι μια ομάδα με ταλέντο σε όλες τις θέσεις. Έχει δύο ψηλούς στο «5», τον Τζαϊτέ και τον Μπακό που είναι πολύ καλοί στο Pick n cut. Στο «4» μεγάλη ποιότητα με Μίκι και Σενγκέλια που επανέρχεται. Περιφερειακούς με αθλητικότητα με τους Κορντινιέ και Oυίμς και τον Οτζελέγιε και φυσικά τέσσερα γκαρντ που έχουν δημιουργία και σκορ, όπως ο Τεόντοσιτς που έχει σε 15 λεπτά 12 πόντους και 5 ασίστ μ.ο. Είναι μια ομάδα με πολύ καλό Post up, με σκορ και δημιουργία. Έχει εμπειρία μεγάλη, ο Χάκετ είναι πολύ καλός παίκτης. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο. Πρέπει να παίξουμε καλή προσωπική και ομαδική άμυνα. Να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Αν θεωρήσουμε ότι είναι ένα παιχνίδι που θα παίξουμε και οι δύο ομάδες με το ταλέντο, θα συμβεί ότι και στην Μαδρίτη, που η Βίρτους πήγε και κέρδισε. Πρέπει να επιβάλλουμε έναν σκληρό τρόπο παιχνιδιού για να κερδίσουμε.

Είναι ευχή για εμένα να έχω ένα τέτοιο ρόστερ. Αν βέβαια δούμε και τα ρόστερ των άλλων, εμείς έχουμε 12 παίκτες και οι άλλοι 17-18. Η Euroleague και τα τοπικά πρωταθλήματα σου παίρνουν μεγάλη ενέργεια και χρειάζεσαι όλους τους παίκτες. Βέβαια οι παίκτες θέλουν όλοι να παίζουν και οι προπονητές παίρνουν την απόφαση ποιος θα παίζει. Είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια και πρέπει να μοιράσεις τον χρόνο ανάλογα με τις συνθήκες του παιχνιδιού, την φόρμα του καθενός, ακόμα και το ένστικτο του προπονητή. Σαφώς και είναι σημαντικό να έχουμε καλούς παίκτες. Πιστεύω πως έχουμε σε κάθε θέση καλούς παίκτες, μένει απλώς να είμαστε καλά πνευματικά για να κερδίζουμε τα ματς.

Η εμπειρία μου, μου λέει τόσα χρόνια και στην Ισπανία και στην VTB και εδώ, αυτά τα παιχνίδια που είναι σημαντικά για το τοπικό πρωτάθλημα, αφαιρούν ενέργεια και δημιουργούν ένα άδειασμα στο μυαλό, είτε νικήσεις είτε χάσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι παιχνίδια που σου απορροφούν μεγάλη προσοχή πριν, κατά την διάρκεια του αλλά και ίσως μετά. Οι προπονητές έχουν δυσκολία, όμως αυτή είναι η δουλειά μας, να ετοιμάσουμε την ομάδα για ένα παιχνίδι απαιτητικό.

Απολαμβάνω τα παιχνίδια στο ΣΕΦ, από τότε που ξαναγύρισα στον Ολυμπιακό. Ακόμα και όταν δεν έχουμε κερδίσει, το κοινό είναι πάντα υποστηρικτικό. Γενικά σε όλη την euroleague γίνεται αυτό. Αυτή είναι η Λίγκα, να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα και εμείς να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις συνθήκες».