Μπαρτζώκας: «Η κόπωση του σώματος και του πνεύματος δεν είναι δικαιολογία»

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

© Intime

Μπαρτζώκας: «Η κόπωση του σώματος και του πνεύματος δεν είναι δικαιολογία»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προετοιμάζει τον Ολυμπιακό για την εντός έδρας αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα (7/3) αναγνωρίζει την κούραση των παικτών του, αλλά επισυμαίνει πως «δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε, πρέπει να δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Οι απαιτήσεις είναι υψηλές, το πρόγραμμα βαρύ, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθεί να συλλέξει τις αντοχές και την ποιότητα των παικτών του, ώστε στο ματς της Τρίτης (6/3) -στο ξεκίνημα της διαβολοβδομάδας για τη Euroleague- να επιστρέψουν στις νίκες. 

Μετά την κακή εμφάνιση και το άσχημο αποτέλεσμα στο Μιλάνο, απέναντι στην ομάδα του σχεδιαστή μόδας και επιχειρηματία Τζόρτζιο Αρμάνι, ο Ολυμπιακός πήγε στη Ρόδο για να νικήσει στο... όριο τον Κολοσσό για την Basket League και τώρα επιστρέψει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για να αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα. 

Ο Σάσα Βεζένκοφ βραβεύθηκε για μία ακόμα εβδομάδα ως MVP του πρωταθλήματος
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:50 - 06.03.2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ βραβεύθηκε για μία ακόμα εβδομάδα ως MVP του πρωταθλήματος

Ο Σάσα Βεζένκοφ έχει γίνει... συλλέκτης βραβείων, με αυτό του ΜVP της Basket League που προέκυψε από την εμφάνισή του στη Ρόδο και τους 33 πόντους του επί του Κολοσσού, να είναι το πιο πρόσφατο. Συνολικά εντός των συνόρων έχει τρία και στην Euroleague πέντε εβδομαδιαία και δύο μηνιαία!

«Το πρόγραμμά μας είναι ιδιαίτερα βαρύ το τελευταίο καιρό», παραδέχθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού. «Παίξαμε μέσα σε σαράντα ώρες δύο παιχνίδια, συν το ταξίδι στη Ρόδο, άρα ήμασταν σχεδόν όλο το βράδυ άυπνοι. Αυτό μοιραία επιφέρει κόπωση, όμως, δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε», τόνισε για να καταλήξει πως «αυτό είναι το πρόγραμμά μας, όπως και όλων των ομάδων της Euroleague. Απλώς σε σχέση με την Μπαρτσελόνα που αντιμετωπίζουμε την Τρίτη είχαμε πιο... δύσκολο πρόγραμμα. Εκείνοι είχαν μια μέρα ξεκούρασης παραπάνω. Επίσης, στο παιχνίδι του Σαββάτου για το πρωτάθλημά τους ξεκούρασαν τους δύο καλύτερους παίκτες τους. Ο Χίγκινς και ο Μίροτις ήταν έξω». 

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του στο Μιλάνο δεν έπαιξε καλά, ενώ «και στη Ρόδο πιεστήκαμε», παραδέχτηκε ο Μπαρτζώκας. «Εμείς με τη σειρά μας δεν παίξαμε καλά στο Μιλάνο, πιεστήκαμε και στη Ρόδο. Δείξαμε κόπωση και πνευματική και σωματική και ψυχική. Πρέπει αμέσως να διαφοροποιήσουμε την προσέγγισή μας για ένα απαιτητικό παιχνίδι με τους Ισπανούς, απέναντι σε μια ομάδα που όλοι ξέρετε πόσο καλή είναι. Είναι σε καλή κατάσταση, έχει κάνει πέντε συνεχόμενες νίκες και διαθέτει σπουδαίος και φορμαρισμένους παίκτες. Η επιστροφή του Μίροτιτς έχει ανεβάσει το ταβάνι τους, ενώ και ο Χίγκινς παίζει πάρα πολύ καλά. Γενικά είναι ομάδα με πολύ καλή λειτουργεία και αμυντικά και επιθετικά. Για εμάς θα είναι σίγουρα δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι. Ο παράγοντας κούραση πρέπει γρήγορα να βγει από το μυαλό μας και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Με τη Μπαρτσελόνα, σε ένα γεμάτο ΣΕΦ, μπροστά στον κόσμο μας πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»