Μπαρτζώκας: «Ο αθλητισμός είναι βιβλίο, όσο δεν γυρίζεις σελίδα, τόσο δεν προχωράς» (vid)

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

Γιώργος Μπαρτζώκας / Intime

Μπαρτζώκας: «Ο αθλητισμός είναι βιβλίο, όσο δεν γυρίζεις σελίδα, τόσο δεν προχωράς» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:02 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 22:08 - 28.05.2023

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ και «σκούπισε» την ομάδα της Θεσσαλονίκης, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό των playoffs της Basket League και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο πόσο τα παιχνίδια με τους Θεσσαλονικείς βοηθούν τον Ολυμπιακό να αφήσει πίσω του το Final 4 του Κάουνας.

Ο Ολυμπιακός έκανε στο ΣΕΦ το 3-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς της Basket League και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, αναφέρθηκε στη σειρά και το πως βοηθάει τους παίκτες του να αφήσουν πίσω τους την Euroleague

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ερωτώμενος για το αν στα αποδυτήρια οι παίκτες του μιλάνε ακόμα για την Ευρώπη, είπε: «Όσο περνάνε οι μέρες οι παίκτες είναι όλο και καλύτερα. O αθλητισμός είναι βιβλίο και αλλάζεις σελίδα, όσο δεν αλλάζεις δεν προχωρά. Πρέπει να προχωράς και να μαθαίνεις».

Για τη σειρά με τον ΠΑΟΚ: 

«Μας βοήθησαν και τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ σε αυτό. Έχουμε ένα στόχο μπροστά μας. «Μου αρέσει να παίζουμε σαν ομάδα. Είχαμε κάποια διαστήματα αρκετά καλού μπάσκετ και κάποια που ήμασταν χαλαροί».

Ο κόουτς του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στον κόσμο, λέγοντας: «Να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ αφού σε ένα παιχνίδι που πολλοί πίστευαν ότι είναι εύκολο για εμάς, ήρθαν να μας δείξουν την υποστήριξή τους».

Στη συνέχεια, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε: 

«Συγχαρητήρια για την πρόκριση στον 4ο τελικό φέτος. Ο ΠΑΟΚ και στα τρία παιχνίδια παρουσίασε κατά διαστήματα πολύ ωραίες ιδέες στο παιχνίδι, απλά ήταν δύσκολο για αυτούς να το κάνουν για 40 λεπτά. Ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τους φιλάθλους μας. είναι πολύ σημαντικό που μετά την περιπέτειά μας στο Φάιναλ 4 και σε ένα παιχνίδι που για πολλούς το αποτέλεσμα είναι προδεδικασμένο, ήρθαν εδώ για να χειροκροτήσουν και να ενθαρρύνουν την ομάδα και να δείξουν την υποστήριξή τους, όπως έκαναν και όλο το χρόνο. Τους ευχαριστούμε πολύ. 

Ο κόσμος δέθηκε με την ομάδα και το έδειξαν οι αριθμοί. Γενικά στους οπαδούς της ομάδας και τους ουδέτερους ο Ολυμπιακός έδωσε φέτος μια ξεχωριστή νότα. Δυστυχώς το τελευταίο σουτ ήταν κόντρα στο πεπρωμένο, την χαρά και την ευτυχία μας. όπως είπε ο Ανδρέας Γκατζούλης, ο αθλητισμός είναι ένα βιβλίο. Γυρνάς την σελίδα και πας στην επόμενη. Μας βοήθησαν τα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ να πάμε στην επόμενη σελίδα και να μην βλέπουμε την προηγούμενη, γιατί ήταν για εμάς πολύ στενάχωρο. Η αποθέωση του κόσμου, το χειροκρότημα και η μεγάλη διάθεση να αγοράσουν διαρκείας για του χρόνου και πριν και μετά τον τελικό, γιατί μιλάμε για πολλούς ανθρώπους, δείχνουν ότι αυτό που παρουσιάζει η ομάδα είναι κάτι που τους γεμίζει. 

Μιλάμε για το πρωτάθλημα. θέλουμε να ολοκληρώσουμε με τρίτο τίτλο τη χρονιά. Φυσικά δεν υποτιμούμε ούτε τον Παναθηναϊκό ούτε το Περιστέρι, όποιος και αν περάσει από τους δύο . δεν το κάναμε όλη τη χρονιά. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και θα παρουσιαστούμε με συγκέντρωση. 

Ακολουθεί μια θεραπεία και κάποιες ασκήσεις. Επειδή έχουμε μια εβδομάδα ακόμα, ελπίζω πως θα βρει τον χρόνο να προετοιμαστεί. Θα γίνει γνωστό μέρα με τη μέρα, γιατί κι εγώ δεν το ξέρω ακόμα. »