Σοκ στον κόσμο του μπάσκετ: Νεκρός ύστερα από επίθεση με μαχαίρι 17χρονος Ουκρανός μπασκετμπολίστας
i

© PrtScr

Σοκ στον κόσμο του μπάσκετ: Νεκρός ύστερα από επίθεση με μαχαίρι 17χρονος Ουκρανός μπασκετμπολίστας

Γιάννης Λιβανός 14:14 - 13.02.2024

Νεκρός από επίθεση αγνώστων με μαχαίρι ο 17χρονος Γερμάκοφ. Την ίδια ώρα ο ο συμπαίκτης του αποθανόντος, Κοζατσένκο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Θρήνος στο άθλημα του μπάσκετ και την Ουκρανία! Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (13/02) στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Ντίσελντοφ ο 17 χρονος μπασκετμπολίστας, Βολοντιμίρ Γερμάκοφ έπεσε νεκρός μετά από επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι.

Παράλληλα ο συμπαίκτης και φίλος του Γερμάκοφ, Κοζατσένκο, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

 Οι δυο νεαροί παίκτες από την Ουκρανία αγωνίζονταν για την ομάδα νεών ART Giants που έχει ως έδρα την πόλη του Ντισελντόφ, ενώ η τοπική αστυνομία της γερμανικής πόλης έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για να εξιχνιάσει την υπόθεση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα των δραστών, ωστόσο ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως δέχτηκαν επίθεση λόγω της εθνικότητάς τους. Όπως και να χει το Ουκρανικό μπάσκετ πενθεί την απώλεια ενός νεαρού παιδιού, του 17χρονου Βολοντιμίρ Γερμάκοφ.

Να σημειωθεί πως ο Βολοντιμίρ Γερμάκοφ είχε αγωνιστεί με μικρότερες εθνικές ομάδες της χώρας του, με πιο πρόσφατη εκείνη του 2022 στο Ευρωπαϊκό Κ16 της Βουλγαρίας.