Τακιανός: «Θέλουμε ένα τουρνουά ανταγωνιστικό - Οι δύο διοργανώσεις είναι τελείως διαφορετικές»

Φώτης Τακιανός

i

© PAOK BC

Τακιανός: «Θέλουμε ένα τουρνουά ανταγωνιστικό - Οι δύο διοργανώσεις είναι τελείως διαφορετικές»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:15 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:18 - 12.02.2024

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Φώτης Τακιανός, ενόψει του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ.

Το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ είναι προ των πυλών (15-18 Φεβρουαρίου) και τα μάτια όλων είναι στραμμένα στην κατάκτηση της κούπας που σίγουρα θα είναι δύσκολη υπόθεση αν αναλογιστεί κανείς πως οι ομάδες της τελικής φάσης είναι οι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Περιστέρι, Προμηθέας και Πανιώνιος.

Με αφορμή λοιπόν το επερχόμενο Final 8, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Δικεφάλου, Φώτης Τακιανός, έκανε το δικό του σχόλιο για το ντέρμπι με τον Άρη.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που διοργανώνουν κάτι το ξεχωριστό. Είναι ξεχωριστό ότι θα υπάρχει παρουσία φιλάθλων όλων των ομάδων. Θέλουμε ένα τουρνουά ανταγωνιστικό. Παίζουμε με τον Άρη, ενώ παίξαμε και χθες. Αυτή η συγκυρία δεν δημιουργεί κάτι το ξεχωριστό. Οι δύο διοργανώσεις είναι τελείως διαφορετικές, γιατί το ματς του Κυπέλλου είναι νοκ άουτ. Θέλουμε να μπούμε με καλύτερη εμπειρία από χθες, καλύτερα προετοιμασμένοι στο αγωνιστικό και πνευματικό κομμάτι για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στο Κύπελλο», ανέφερε αρχικά.

Σε ότι αφορά τη βία στον αθλητισμό: «Πρέπει στο συγκεκριμένο θέμα να μπούμε πιο βαθιά. Το ουσιαστικό είναι το θέμα της παιδείας, από το σχολείο πρέπει να μάθουν τα παιδιά να συμπεριφέρονται και τις ηθικές αξίες. Οι διοικήσεις μπορούν να παίξουν τον ρόλο του αρωγού».

Μαργαρίτης: «Αγώνας αντάξιος της ιστορίας μας»

Ο αρχηγός του Δικεφάλου, Βαγγέλης Μαργαρίτης, από την άλλη μίλησε για τη σημασία που έχει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. 

Σλούκας: «Είναι βασικός στόχος το Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός θα τον διεκδικήσει μέχρι τέλους»
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

12:57 - 12.02.2024

Σλούκας: «Είναι βασικός στόχος το Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός θα τον διεκδικήσει μέχρι τέλους»

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε αναφορικά με το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά πως αποτελεί βασικό στόχο του Πανθηναϊκού και πως θα δώσει τα πάντα μαζί τους συμπαίκτες του για να το κατακτήσουν.

«Καταρχάς, είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ στο Final-8 του Κυπέλλου. Το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη ήταν παλιά μια γιορτή για όλη την πόλη. Νομίζω και φέτος και όλα τα χρόνια είναι ένα ματς που το παρακολουθεί πολύς κόσμος. Είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, πρέπει να μάθουμε από τα λάθη του χθεσινού αγώνα και να μην τα επαναλάβουμε. Πρέπει να γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο στην ιστορία των δύο ομάδων και να κερδίσει ο καλύτερος. Εύχομαι υγεία και ένα τουρνουά χωρίς τραυματισμούς».