Αταμάν: «Έχω δει το πάθος του κόσμου για το μπάσκετ»

Αταμάν: «Έχω δει το πάθος του κόσμου για το μπάσκετ»

Χρήστος Τσάλτας 12:44 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:08 - 12.02.2024

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του Final 8 του Κυπέλλου στάθηκε στην ανάγκη για μία όμορφη διοργάνωση και σημείωσε πως η πρώτη αντίπαλος της ομάδας του στην Κρήτη, η ΑΕΚ, είναι «καλή ομάδα και επικίνδυνη».

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ένας από τους στόχους. Όχι ο μοναδικός φυσικά, ούτε ο κυρίαρχος. Είναι όμως, ένα τρόπαιο που ο Παναθηναϊκός θέλει, χρειάζεται και θα το διεκδικήσει στο Ηράκλειο μέσω του Final 8 που θα ξεκινήσει την Πέμπτη (15/2) και θα ολοκληρωθεί με τον μεγάλο τελικό την Κυριακή (18/2). 

Ο κόουτς των «πρασίνων» Εργκίν Αταμάν, αφού πρώτα μίλησε στο επίσημο κανάλι του ΟΠΑΠ και αναφέρθηκε (μεταξύ άλλων) στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και αποκάλυψε μία συνομιλία του με φιλάθλους του Ολυμπιακού, το μεσημέρι της Δευτέρας (12/2) από το πάνελ της συνέντευξης Τύπου -λίγες μέρες πριν το τζάμπολ στην Κρήτη- ο Τούρκος θέλησε να εστιάσει στην ΑΕΚ, που θα αντιμετωπίσει πρώτη η ομάδα του. 

«Θα είναι δύσκολο παιχνίδι», είπε, διότι «η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Όπως όλες που θα εμφανιστούν στην τελική φάση του Κυπέλλου» και κατέληξε πως «ελπίζω να δω μία γιορτή του μπάσκετ στο Ηράκλειο. Είμαι εδώ αρκετό καιρό πλέον και έχω δει πόσο πολύ αγαπάει ο κόσμος το μπάσκετ. Έχω δει το πάθος του και την ενέργειά του στα γήπεδα. Εύχομαι το καλύτερο, μία σπουδαία διοργάνωση και όμορφα events». 

Τέλος, ο Αταμάν σε ερώτηση που του έγινε από τους εκπροσώπους Τύπου, για το αν οι διοικήσεις των ομάδων παίζουν κομβικό ρόλο και αναλαμβάνουν ευθύνες με σκοπό την εξάλειψη της βίας στα γήπεδα, τόνισε πως «δεν είναι η δουλειά μου. Εστιάζω στο παρκέ και στην ομάδα μου. Βλέπω το πάθος του κόσμου για το μπάσκετ και είμαι σίγουρος ότι όλοι οι αρμόδιοι θα βρουν λύσεις».