Η Μπασκόνια ανακοίνωσε τον Νίκο Μάνιον και συνεχίζει με τα υπόλοιπα... μέτωπα (vids)

Νίκο Μάνιον

i

© photo by Ciancaphoto Studio / Getty Images / Ideal Images

Η Μπασκόνια ανακοίνωσε τον Νίκο Μάνιον και συνεχίζει με τα υπόλοιπα... μέτωπα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:54 - 27.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:56 - 27.06.2023

Η προσθήκη του Νίκο Μάνιον φαινόταν προδιαγεγραμμένη και η Μπασκόνια απλώς ολοκλήρωσε τη συμφωνία της με τον Αμερικανοιταλό γκαρντ. Στο επίκεντρο πλέον βρίσκεται η πρόσληψη νέου προπονητής, ο Ρογκαβόπουλος, ο Κουλμπόκα, αλλά και το μέλλον του Ντάριους Τόμπσον.

O Νίκο Μάνιον είχε δείξει εδώ και μέρες τις διαθέσεις του. Το ίδιο είχε κάνει και η Μπασκόνια, άρα το μόνο που απέμενε ήταν η ανακοίνωση της μεταγραφής. Οι Βάσκοι το μεσημέρι της Τρίτης (27/6) ενημέρωσαν με κάθε επισημότητα ότι ο 22χρονος πρώην γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και τέως της Βίρτους Μπολόνια αποτελεί τη νέα τους προσθήκη. 

Ο Ισπανικός σύλλογος έχει αρκετά μέτωπα ανοιχτά μπροστά του εν όψει της δημιουργίας του νέου τους ρόστερ και ήθελε να κλείσει ένα από αυτά για να κάνει τα επόμενα βήματα. Βέβαια, ακόμα δεν έχει αποφασίσει για το ποιος θα αντικαταστήσει στον πάγκο τον Χουάν Πεναρόγια και μάλιστα για αυτή τη θέση υπάρχει στη λίστα το όνομα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Μέχρι όμως, να προσληφθεί νέος τεχνικός, γίνονται κινήσεις όσον αφορά στους παίκτες που στοχεύουν. Ένας από αυτούς είναι και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος με τον οποίο η Μπασκόνια έχει πολύ στενή επικοινωνία και βρίσκεται λίγο πριν οι δύο πλευρές δώσουν τα χέρια. 

Επίσης, τους απασχολεί έντονα και ο Λιθουανός φόργουορντ Αρτούρας Κουλμπόκα του Προμηθέα Πατρών, ενώ έχουν αντιληφθεί πως πολύ δύσκολα θα κρατήσουν και τη νέα σεζόν -παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο με option αποδέσμευσης- τον Ντάριους Τόμπσον. Τον Αμερικανό γκαρντ τον θέλουν οι... μισές ομάδες της Euroleague και η απόκτηση του Νίκο Μάνιον, μάλλον αποτελεί μία κάλυψη των αναγκών της περιφέρειας. 

Όσον αφορά στον Ντάριους Τόμπσον, ο οποίος έκανε μία σπουδαία σεζόν -σε ατομικό επίπεδο- στην Euroleague αγωνιζόμενος για πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο και μονομιάς ανέβασε τις... μετοχές του. Η Αρμάνι Μιλάνο και η Φενέρμπαχτσε πιέζουν ήδη για την απόκτησή του και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πληρώσουν το buy out που έχει στο συμβόλαιό του και υπολογίζεται στις 600.000 ευρώ. 

Με τον 28χρονο γκαρντ πάντως, το πιθανότερο είναι να ασχοληθούν κι άλλες ομάδες της Euroleague, ενώ ο ίδιος ιδανικά θα ήθελε λίγο χρόνο για να βολιδοσκοπήσει τυχόν ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ και την πιθανότητα να δοκιμάσει τα προσόντα του και τις αντοχές του στο ΝΒΑ.