Ο Μάρκους Χάουαρντ συνεχίζει στην Μπασκόνια με ρόλο ηγέτη

Μάρκους Χάουαρντ

Ο Μάρκους Χάουαρντ συνεχίζει στην Μπασκόνια με ρόλο ηγέτη

Χρήστος Τσάλτας 12:54 - 06.07.2023

Στην Βιτόρια θα παραμείνει και τη νέα σεζόν ο Μάρκους Χάουαρντ, καθώς o τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Φελίξ Φερνάντεθ, αποκάλυψε πως θα μείνει στην Μπασκόνια, έχοντας ρόλο ηγέτη και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο τεχνικός διευθυντής της Μπασκόνια, Φελίξ Φερνάντεθ, μίλησε για την επόμενη μέρα της ομάδας και έβγαλε ειδήσεις. Πιο σημαντική όλων αυτή για το μέλλον του Μάρκους Χάουαρντ, που την περασμένη σεζόν έκλεψε τις εντυπώσεις με τη φανέλα των Βάσκων, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των ομάδων ανά την Ευρώπη.

Από την πρώτη στιγμή όμως πρόθεση όλων στην Μπασκόνια ήταν να κρατήσουν τον παίκτη εντός των τειχών, κάτι που θα γίνει. Διότι όπως ξεκαθάρισε ο Ισπανός παράγοντας, ο Χάουαρντ όχι μόνο θα παραμείνει στην Βιτόρια, αλλά θα έχει ηγετικό ρόλο στη νέα προσπάθεια της ομάδας του Χοάν Πεναρόγια.

Μιλώντας για το μέλλον του Αμερικανού γκαρντ ο Φερνάντεθ τόνισε: «Ο Μάρκους Χάουαρντ θα συνεχίσει στη Βιτόρια. Υπήρχαν προσφορές... είναι λίγο αυτό που είπα στην αρχή. Όταν η ομάδα παίζει όπως παίζει, όλοι οι παίκτες προσελκύουν το ενδιαφέρον των ομάδων. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλοι έχουν προσφορές, αλλά θέλουμε επίσης να διατηρήσουμε τον κορμό και το έργο μας να είναι φιλόδοξο. Υπάρχουν φορές που μπορείς να ελέγξεις τα πράγματα και άλλες δεν μπορείς, αλλά ο Μάρκους Χάουαρντ θέλει να συνεχίσει και θα είναι ένα από τα σημαντικά κομμάτια του πρότζεκτ».

Από εκεί και πέρα, ο τεχνικός διευθυντής της Μπασκόνια παραδέχτηκε πως ο Ντάριους Τόμπσον δεν θα συνεχίσει στην ομάδα, καθώς αποδέχτηκε την πρόταση της Αναντολού Εφές και θα μετακομίσει στην Πόλη, για να διαδεχτεί τον Βασίλιε Μίτσιτς, ο οποίος την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα φοράει τη φανέλα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στο ΝΒΑ.