Η Μπασκόνια άφησε ελεύθερο τον Ντάριους Τόμπσον (vid)

Η Μπασκόνια άφησε ελεύθερο τον Ντάριους Τόμπσον (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:22 - 07.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:39 - 07.07.2023

Ο 28χρονος Αμερικανός γκαρντ, Ντάριους Τόμπσον, αποτελεί παρελθόν από την Μπασκόνια, αφού πρώτα ο ίδιος πλήρωσε το buy out και ετοιμάζεται να οριστικοποιήσει την «χρυσή» συμφωνία του με την Αναντολού Εφες.

To μέλλον του Ντάριους Τόμπσον δεν βρίσκεται στην Μπασκόνια, ούτε στην Ισπανία. Πρόκειται για κάτι που είχε ξεκαθαριστεί εδώ και μέρες, απλώς το μεσημέρι της Παρασκευή (7/7) ο ισπανικός σύλλογος ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασία του με τον 28χρονος Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί από την Αναντολού Εφές

Ο Τόμπσον τη χρονιά που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο επίπεδο της Euroleague και η παρουσία του ήταν εξαιρετική. Γι' αυτό και άλλωστε, το όνομά του βρέθηκε στις λίστες των κορυφαίων ομάδων, πριν καταλήξει φυσικά στην Εφές, που έβαλε το χέρι στην τσέπη και έβγαλε σχεδόν τρία εκατομμύρια το χρόνο για τον Αμερικανό, ο οποίος σχεδόν υπερτριπλασίασε τις αποδοχές του. 

Η πορεία του γκαρντ με ύψος 1,93 μέτρα ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του πορεία και την επαγγελματική του καριέρα στο μπάσκετ από το Ολλανδικό πρωτάθλημα και την Λέιντεν, με την οποία αγωνίστηκε τη διετία 2017-19. Ακολούθως αγωνίστηκε στην Ιταλία (με την Μπρίντιζι), στη Ρωσία (με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν) και τη σεζόν 2022-23 έκανε το μεγάλο... ξεπέταγμα με τη Μπασκόνια. 

Η Μπαρτσελόνα θέλει και τα δύο αδέλφια Ερνανγκόμεθ (vids)
EUROLEAGUE

09:37 - 07.07.2023

Η Μπαρτσελόνα θέλει και τα δύο αδέλφια Ερνανγκόμεθ (vids)

Ο Βίλι προέρχεται από την Ρεάλ Μαδρίτης και ο Χουάντσο από την Εστουδιάντες. Έχουν υπάρξει συμπαίκτες μόνο στην Εθνική Ισπανίας και τώρα η Μπαρτσελόνα επιθυμεί και προσπαθεί να αποκτήσει και τα δύο αδέλφια Ερνανγκόμεθ, που θεωρείται δεδομένο ότι θα εγκαταλείψουν το ΝΒΑ και θα επιστρέψουν στην Ευρώπη

Στη Euroleague είχε 12,6 πόντους, 6,7 ασίστ και μπορεί σε ομαδικό επίπεδο να μην ήρθε η επιτυχία, καθώς οι Βάσκοι αποκλείστηκαν από τα Play Offs, αλλά ο ίδιος ο παίκτης κατάφερε να αναβαθμίσει το βιογραφικό του και να εξαργυρώσει τις επιδόσεις του με μία μεταγραφή πολλών εκατομμυρίων. Μάλιστα, για να μείνει ελεύθερος από τη Μπασκόνια, έχοντας εξασφαλισμένο το μέλλον του, πλήρωσε ο ίδιος το buy out που είχε με την ομάδα, καθώς δεσμευόταν με συμβόλαιο.